Leipää ei tarvitse jättää lautaselta pois painoa pudottaakseen, muistuttavat ravitsemusasiantuntijat.
Voiko laihduttaja syödä leipää? Tätä kysymystä pohtivat monet, joiden tavoitteena on karistaa ylimääräisiä kiloja.
Leipä onkin vuosien varrella saanut välillä hieman kyseenalaisen maineen: sitä on moitittu hiilihydraattipitoisuudesta, gluteenista ja kaloreista.
– Leivän ei tarvitse olla pannassa, sillä painonpudotus perustuu kokonaisenergiatasapainoon, ei yhteen ainoaan ruokaan, muistuttaa ravitsemusterapeutti Samantha DeVito Eatingwell-sivuston artikkelissa.
DeViton mukaan kaikki leivät voivat kohtuudella nautittuna kuulua terveelliseen ruokavalioon, mutta yksi vaihtoehto nousee ylitse muiden, jos tavoitteena on painonhallinta: ohueksi viipaloitu 100-prosenttinen täysjyväleipä.
Lue myös: Tarkista tärkeä asia, kun ostat leipää – vaikuttaa terveyteesi
"Leipä nimenomaan auttaa painonhallinnassa"
Leipätiedotus ry:n mukaan Suomessa vallitseva käsitys hiilihydraattien eli leivän, puurojen, pastan ja perunan lihottavuudesta on täysin harhaanjohtava.
