Kevään valmistujaisjuhlien parhaat kuohuviinit ovat tässä!

Keräsimme listan viineistä, joita suositellaan valmistujaisten alkumaljoiksi. Kaikki listan kuohuviinit maksavat Alkon valikoimissa alle 15 euroa!

Vielä ehdit hankkia juhliisi kippisteltävää! Yhdestä kuohuviinipullosta riittää juotavaa noin 6-7 lasillista, joten muista hankkia riittävästi kuohuvaa vierasmäärään nähden.Muista tarjota kuohuviini hyvin jäähdytettynä.

Listasimme alle Altian suosituskuohuvat kevään juhliin:

1. Anna de Codorníu Brut, 11,05€

Espanjalainen erittäin kuiva Cava on ensimmäinen, johon on sekoitettu Cavan valmistuksessa käytettävien rypäleiden lisäksi myös Chardonnayta. Anna de Codorníu Brut on Espanjan myydyin kuohuviini, ja se on palkittu useaan otteeseen.

Tuoksu: Chardonnay-rypäleelle tyypillinen tuoksu.

Maku: Erittäin pirteähappoinen, hedelmäinen ja hennon kukkainen. Myös pähkinän aromeja.

Rypälelajikkeet: Chardonnay, Macabeo, Parellada

Alkon tuotenumero: 505457

2. Cava Brut Can Vendrell Organic, 12,98€ (Luomu)

Espanjalainen erittäin kuiva Cava, joka valmistetaan maan ensimmäisessä ja johtavassa luomuviiniä tuottavassa yrityksessä. Valittu myös Viinilehden parhaaksi ostokseksi vuonna 2006.

Tuoksu: Raikkaan hedelmäinen, jossa vaalean leivän ja sitruksen aromeja.

Maku: Erittäin kuiva, runsas, hedelmäinen. Pehmeässä ja eloisassa maussa on appelsiinin kuorta ja tuoretta briossia.

Rypälelajikkeet: Macabeo, Xarel-lo, Parellada

Alkon tuotenumero: 583887

3. Codorníu Classico Seco, 9,09€

Suomen suosituin kuivahko kuohuviini, joka on voittanut monia viinitestejä. Viinin rypäleet ovat pitkäperinteisimpiä cava-rypäleitä, joita on käytetty jo 1870-luvulta lähtien.

Tuoksu: Kypsä, hedelmäinen

Maku: Raikas, omenainen, tasapainoinen, miellyttävän hapokas ja hennon paahteinen.

Rypälelajikkeet: Xarel-lo, Macabeo, Parellada

Alkon tuotenumero: 008911

4. Korbel Brut, 13,00€

Yhdysvalloissa valmistettu kuiva kuohuviini, joka tunnetaan myös Valkoisen talon sekä Air Force Onen yleisenä kuohuviininä. Miellyttävän hapokas ja runsas maku, joka on kypsynyt terästankissa 12 kuukautta. Yhdysvaltain suosituimpia kuohuviinejä.

Tuoksu: Ananaksen, aprikoosin ja melonin aromeja sekoittava ja aavistuksen mausteinen.

Maku: Miellyttävän hapokas ja runsas maku, jossa omenan aromeja ja kypsää hedelmäisyyttä.

Rypälelajikkeet: Chenin blanc, Colombard, Chardonnay, Pinot noir

Alkon tuotenumero: 548667

5. Las Moras Sparkling Shiraz-Viognier Rosé, 9,89€

Argentiinalainen, hennon roosan värinen erittäin kuiva kuohuviini. Kuohuviinissä on hienot, erittäin pitkäkestoiset kuplat. Juomaa valmistava viinitalo on palkittu vuoden 2005 parhaana argentiinalaisena viinituottajana. Valmistettu San Juanin alueen laadukkaista käsinpoimituista rypäleistä.

Tuoksu: Pirteä, raikas, hedelmäinen

Maku: Orvokkia, punaisia marjoja, hedelmiä, aprikoosia ja hunajaa sekoittava. Raikas, täyteläinen ja hyvin tasapainoinen suutuntuma.

Rypälelajikkeet: Shiraz, Viognier

Alkon tuotenumero: 555577

6. Pongráz, 13,58€

Aitoa samppanjaa muistuttava, Etelä-Afrikasta kotoisin oleva kuiva kuohuviini. Juoma on osa JC Le Roux'n viinitaloa, joka on maan johtavia kuohuviininvalmistajia. Perusviini on käynyt viileissä terästankeissa, ja jatkokäyminen on tapahtunut happoja pehmentävällä maitohappojälkikäymistekniikalla.

Maku: Kuiva, runsas, hedelmäinen ja aavistuksen paahteinen. Tuotettu klassisella Methode Cap Classique -samppanjamenetelmällä, joten maku hyvin lähellä samppanjaa.

Alkon tuotenumero: 555687

7.Tarapacá Brut Sparkling, 9,39€

Chileläinen kuiva kuohuviini, joka on muuttunut uudistuksen myötä puhtaasta Chardonnay-viinistä sekoitukseksi, jossa kunkin rypälelajikkeen osuus vaikuttaa harmoniseen lopputulokseen.

Tuoksu: Syvä, runsas

Maku: Elegantti, syvä, hapokas ja hillityn hedelmäinen. Uudet rypäleet lisäävät makuun mandariinin, greipin, punaisten marjojen ja sitruunaruohon aromeja.

Rypälelajikkeet: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Alkon tuotenumero: 575517

MTV3/Paula Koski

Lue myös:

    Uusimmat