Kettuunnutko helposti? 5 ruokaa hillitsemään hermoja

Ruoallakin on osansa siinä, kuinka pidät yllä mielen rauhaa, harmonisoit kireitä hermoja ja vähennät stressin vaikutuksia. Etsi tasapainoa myös ruokavalinnoilla.

Kokeile näitä ruokia seuraavan kerran kun huomaat verenpaineesi nousevan ja hermojesi kiristyvän!

1. Parsa

Kevään suosikkiherkku parsa sisältää runsaasti B-vitamiinia, jonka on todettu auttavan mielen rauhoittamisessa stressaavissa tilanteissa. Popsi siis parsaa kun pinnasi on kireällä! Katso ihania parsareseptejä täällä.

2. Marjat

Marjat, kuten mansikka, vadelma ja mustikka sisältävät reilusti C-vitamiinia, jonka on todettu auttavan stressiä vastaan taistelussa. Saksalaistutkimuksessa havaittiin C-vitamiinin nauttimisen vähentävän verenpainetta ja alentavan kehon kortisolitasoja stressaavassa tilanteessa ja sen jälkeen.

3. Appelsiinit

Myös appelsiinit ovat tunnetusti varsinaisia C-vitamiinipommeja, ja auttavat siksi marjojen tavoin stressaavissa tilanteissa. Kovakuorinen appelsiini on myös kätevä kantaa mukana laukun pohjalla. Näin voit stressin tilanteessa napata laukustasi appelsiinin ja alkaa mutustaa stressitasoasi matalammaksi.

4. Osterit

Sinkkiä runsaasti sisältävät osterit ovat seksuaalisen halukkuuden lisääjänä rakkausruokien kuningas. Ostereilla on kuitenkin myös kehoa rauhoittava vaikutus.

5. Saksanpähkinät

Näiden superpähkinöiden sisältämät omega-3 -rasvahapot ja polyfenolit auttavat pitämään kehon stressihormoneiden adrealiinin ja kortisolin tasot aisoissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat