Mainos

Ketkä ovat ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajiksi?

Vuosi 2011 oli suuri uutisvuosi niin kotimaassa kuin ulkomailla, ja se näkyy myös Suuren journalistipalkinnon myöntävälle lautakunnalle tulleiden ehdotusten määrässä.

Palkintolautakunta sai viime vuoden loppuun mennessä 343 ehdotusta Suuren journalistipalkinnon saajaksi. Näistä lautakunta valitsee jokaiseen kolmeen palkintoluokkaan kolme voittajaehdokasta.

Näiden yhdeksän ehdokkaan nimet perusteluineen julkistetaan huomenna aamupäivällä.

– Ehdotuksia tuli tällä kertaa ennätysmäärä. Niissä on näkynyt muun muassa uuden median ja nettipohjaisten teosten nousu, mikä voi näkyä myös huomenna julkistettavissa ehdokkaissa, paljastaa Suuri Journalistipalkinto 2011 -ohjelman tuottaja Mari Haavisto.

– Myös vahvoista journalisteista tuli paljon ehdotuksia, eli ehdotusten joukossa oli paljon tuttuja nimiä. Lautakunta päättää, ketkä heistä päätyy ehdokkaaksi asti.

Haavisto kertoo, että monelle journalistille jo ehdokkaaksi päätyminen on iso juttu. Vaikka edellisvuosien ehdokkuus tai voitto ei estä valintaa, on ehdokkuus monelle ainutlaatuinen kokemus.

– He ovat usein ylpeitä jo ehdokkuudesta. Moni on sanonutkin, että jo ehdokkaaksi pääsy on huippujuttu - voitto on toissijaista.

Palkinnon arvo 7 500 euroa

Suuri Journalistipalkinto jaetaan nyt 11. kertaa. Palkinto jaetaan kolmessa palkintoluokassa: Vuoden juttu, vuoden journalisti ja vuoden journalistinen teko.

Suuri journalistipalkinto jaetaan suorana MTV3-kanavalla televisioitavassa gaalassa 21.3.2012 Vanhan ylioppilastalon salissa kello 20.

Suurella Journalistipalkinnolla tuetaan ja edistetään hyvää journalismia. Sen perusteena on jokin merkittävä journalistinen teko palkinnon julkistusta edeltäneen vuoden aikana, tällä kertaa siis vuonna 2011. Jokaisen palkinnon rahallinen arvo on 7 500 euroa.

Suuren journalistipalkinnon on perustanut ruotsalainen kustannusyhtiö Bonnier AB.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.