Kestävässä uutuuspuhelimessa erikoinen kamera – ”Alalle mullistava askel"

Bullitt on ottanut varaslähdön MWC:n odotettuihin puhelinjulkistuksiin ja paljastanut uuden Cat S60 -älypuhelimen. Iskuja ja uittamista kestävä puhelin on saanut lisäominaisuudeksi lämpökameran.

Caterpillar-puhelimet on tunnettu nimenomaan kestävyydestään. 4,7-tuumainen Cat S60 jatkaa samaa linjaa. Uutuus kestää pudotuksen asfaltille 1,8 metristä ja tunnin uimareissun enintään viiden metrin syvyydessä. Muihin perusominaisuuksiin lukeutuvat kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 617 -järjestelmäpiiri, kolme gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua tallennustilaa, kookas 3 800 milliampeeritunnin akku ja Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä.

Cat S60:n todellinen erikoisuus on kuitenkin sen lämpökamera. Pääasiassa ominaisuus on suunnattu ammattilaiskäyttöön. Bullittin tuotepäällikköPete Cunningham antoi CNBC:n haastattelussa esimerkiksi savuisessa asunnossa suunnistavan palomiehen ja lämpöjälkien avulla todisteita keräävän poliisin.

Samalla yhtiö uskoo, että lämpökamerateknologialla on käyttöä myös kuluttajien elämässä. Cunninghamin mukaan vastaavaa teknologiaa löytyy viiden vuoden sisällä joka toisesta puhelimesta markkinoilla: ”Tämä on alalle mullistava askel.”

Cat S60:n myynti alkaa myöhemmin tänä vuonna. Puhelimen hinnaksi on asetettu 649 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat