Mainos

Keskustelu naisten ihokarvoista käy kuumana – täytyykö käsivarsia ajella?

Samaan aikaan kun naisia painostetaan karvattomuuteen, lukuisat ihmiset ovat ryhtyneet taistelemaan karvaisten käsivarsien puolesta. 

Keskivertonainen käyttää elämästään lähes kaksi vuotta ihokarvojensa poistamiseen. Säärien ja bikinirajan lisäksi yhä useammat naiset ovat ryhtyneet kiinnittämään huomiota myös käsivarsiinsa. Kansainvälisessä kyselyssä selvisi, että lähes kolmasosa naisista ajelee käsiensä ihokarvat säännöllisesti. 

Asiantuntijoiden mukaan käsikarvojen ajelu on tällä hetkellä suuressa suosiossa, ja monet kauneushoitolat ovat ryhtyneet tarjoamaan käsivarsiin kohdennettuja palveluja. Trendille löytyy kuitenkin paljon vastustajia. 

Suoraa arvostelua tuntemattomilta 

Karvattomuustrendi on aiheuttanut paljon keskustelua myös sosiaalisessa mediassa. Naisia, jotka eivät tästä trendistä välitä, on arvosteltu hyvinkin suorasanaisesti.

Yksi rajua arvostelua kokenut nainen on 35-vuotias Courtney Adamo, jonka Instagramiin lisäämä kuva on herättänyt paljon keskustelua. Perheenäidin käsivarsista otettua kuvaa on kommentoitu muun muassa epänaiselliseksi ja rumaksi. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Kuvapalvelu Instagramista löytyy kymmeniä tuhansia kuvia hashtagille #hairyarms. Kuvat haluavat viestittää, että myös karvaiset kädet voivat olla kauniit. 

Myös monet julkisuuden henkilöt ovat osallistuneet kampanjaan karvaisten käsivarsien puolesta. Muun muassa Cindy Crawford ja Keira Knightley ovat julkaisseet kuvia karvaisista käsivarsistaan. 

Sileä iho on ollut puhtauden merkki

Evoluutiobiologian professori Mark Pragerin mukaan karvattomuus liittyy seksuaalisuuteen. Naiset on geneettisesti ohjelmoitu tekemään itsestään seksuaalisesti haluttavia. Sileä iho on ollut aikoinaan myös terveyden merkki, sillä tämä menettely on auttanut pitämään ihon puhtaana.

Lehdissä on jo vuosikymmenten ajan ollut esillä pääasiassa sileäihoisia naisia, mikä on lisännyt naisten paineita oman vartalonsa huolehtimisen suhteen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Karvattomuudella on sekä etuja että haittoja. Ajelu kuorii ihoa tehden siitä sileän. Ajelun on tutkittu myös lisäävän kollageenin tuotantoa ja estävän ryppyjä. Ajelu voi kuitenkin aiheuttaa ärsytystä ja punoitusta. Se jättää myös käsivarret alttiiksi auringon UV-säteilylle, jolloin iho on erityisen herkkä auringonpolttamille. 

Yksimielisyyteen ei ole vielä päästy, joten kiista käsivarsien ajelusta saattaa jatkua vielä pitkään. 

Lähde: Dailymail

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.