Mainos

Kesko kommentoi videokohua: Pasilan myyjillä lupa sumuttimen käyttöön

Kesko korostaa, että K-market Ratiksen kauppias Saku Kytölä päätti itse poistaa kohua aiheuttaneen videon Facebookista. 

Helsingin Pasilassa sijaitsevan K-market Ratiksen kauppias Saku Kytölä julkaisi viikonloppuna Facebookissa videon, jossa myyjä taltutti myymälävarkaan. 

Maanantaina Kytölä päätyi kuitenkin poistamaan videon julkisilta Facebook-sivuiltaan. Ennen sitä video oli kerännyt kymmeniä tuhansia katsojia ja tuhansia jakoja.

– Poistin sen, kun en julkaisun jälkeen saanut olla hetkeäkään rauhassa, Kytölä totesi MTV Uutisille videon poistamisen jälkeen.

Muun muassa Iltalehti kertoo, että käsky videon poistamiseksi tuli suoraan Keskolta. Keskon päivittäistavaratoimialan viestintäjohtaja Karoliina Partanen kertoo, että kauppias teki itse päätöksen videon poistamisesta. 

– Materiaalissa oli tunnistettavia henkilöitä, joten tallenteen julkaiseminen ei ollut ongelmatonta. Kauppias päätti poistaa videon omilta Facebook-sivuiltaan, koska sekä hänellä että meillä nousi huoli tallenteella näkyvien henkilöiden yksityisyydensuojasta.

Partanen korostaa, että Keskolta ei tullut suoranaista pyyntöä videon poistamiseen vaan asiasta käytiin kauppiaan kanssa avoin keskustelu. Partasen mukaan Keskolla on ohjeet sosiaalisen median käyttöön. Pasilan videosta nousseeen kohun jälkeen ohjetta luultavasti tarkennetaan. Kesko kuitenkin kannustaa kauppiaita aktiivisuuteen sosiaalisessa mediassa.

"Myyjillä erillinen lupa sumutteen kantamiselle"

Videolle tallentunut varkausyritys päättyi, kun myyjä pysäytti pakoon pyrkineet miehet muun muassa käyttämällä kaasusumutinta eli niin kutsuttua pippurisumutinta. Kaasusumuttimen kantamiseen tarvitaan lain mukaan erillinen lupa. Viestintäjohtaja Karoliina Partasen mukaan sumuttimia on vain harvoissa K-kaupoissa.

– Tässä Pasilan tapauksessa henkilökunta on erikseen koulutettu uhkatilanteiden varalle, ja heillä on erillinen lupa tämän pippurisumutteen, oc-sumutteen kantamiselle työtehtävissä.

Pasilan K-market Ratiksen kauppias Saku Kytölä kertoi MTV:lle, että varsinkin kesällä muun muassa olutvarkaudet ovat kaupassa yleisiä. Viestintäjohtaja Karoliina Partanen muistuttaa, että näpistykset maksavat ruokakaupoille ja marketeille vuosittain melkoisen summan.

– Sanotaan, että vuositasolla Suomessa näpistykset aiheuttavat kaupoille yhteensä yli 500 miljoonan euron menetykset.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.