Keskiyön naposteluhetki tallentui Glenin valvontakameraan – kuinka monta villisikaa bongaat videolta?

Hurja villisikojen keskiyön naposteluhetki tallentui Glenin valvontakameraan:"En todellakaan odottanut näkeväni sitä" 1:29
Videolla Glenin valvontakameran materiaalia yöllisistä rosvoista.

Naapurusto Teksasissa joutui hurjan rosvojoukon terrorisoimaksi.

Teksasilainen Glen Garner oli saattamassa aamulla tytärtään koulubussipysäkille, mutta etupihalla häntä odotti pienimuotoinen kaaos. Istutusten mullat oli tongittu, kiviä oli nakattu sinne tänne ja kasveja revitty juurineen irti.

– Näin paljon sotkua pihallani, sekä naapureitteni pihalla. Tien päässä olevien naapureiden pihat olivat kokeneet vielä pahempaa kuin tämä hävitys, Glen kertoo.

Hän päätti tarkistaa valvontakameroista, mikä oli voinut aiheuttaa pihamaan sotkun. Videomateriaali paljastikin syyllisen. Kuin varkain yössä, pihamaan valtasi valtava lauma villisikoja tonkimaan ja herkuttelemaan naapuruston pihojen antimilla.

– En todellakaan odottanut näkeväni sitä. Oletin, että siellä olisi voinut ollut ehkä pari tai kolme, en 25–30 kappaletta, Glen puuskahtaa.

Perhelauma villisikoja liikkui tehokkaasti. Vain minuutissa siat olivat siirtyneet Glenin pihalta naapurin nurmen puolelle.

Katso video yltä!

Tämä olisi ainoa tapa estää hävitys

Villisiat ovat kausittainen ongelma naapurustossa. Laumat liikkuvat Teksasin läpi virtaavan Brazosjoen jokitörmillä, mutta välillä nousevat ruoan perässä myös ihmisten asuttamille alueille.

Tähän mennessä villisikalaumojen aiheuttamat tuhot rajoittuvat tuhoutuneisiin kukkapenkki-istutuksiin, myllättyyn multaan ja siirtyneisiin pihakivetyksiin. CNN haastatteli villisikoihin perehtynyttä asiantuntijaa, jonka mukaan ainoa tapa torjua villisikojen ryöstöretket on hävittää 75 prosenttia nykyisestä populaatiosta alueella.

Glen ei ole vielä valmis moiseen.

– Me siivoamme niiden jäljet ja jäämme odottamaan, mitä tulevaisuus tuo, hän toteaa.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat