Keskivertosuomalainen syö kilon verran joulusuklaata

Keskivertosuomalainen napostelee joulusesongin aikaan lähes kilon verran suklaata. Noin puolet joulusuklaasta syödään konvehteina. Suklaan myynnin kokonaisarvo oli viime jouluna 54 miljoonaa euroa. Siten jokainen suomalainen käytti joulusuklaan ostoon keskimäärin kymmenisen euroa rahaa. Tiedot käyvät ilmi ACNielsenin toteuttamasta Scan Track -tutkimuksesta.

Sesonki alkaa jo lokakuussa

Konvehtisesonki alkaa vuosittain jo lokakuussa. Sesongin alussa myydään etenkin pienempiä rasiakokoja, kun taas joulun lähestyessä siirrytään isompiin rasioihin. Konvehteja myydään nykyisin ympäri vuoden, mutta silti lähes 80 prosenttia vuoden konvehtimyynnistä ajoittuu jouluun.

Muun muassa Marabouta markkinoivalta Kraft Foodsilta kerrotaan, että perinteisten 200-500 gramman konvehtirasioiden rinnalla kuluttajien suosioon ovat nousseet rasioihin pakatut, kääreelliset konvehdit. Viime vuonna niiden osuus suklaakonvehtien kokonaismarkkinoista oli 29 prosenttia. Myös isot, yli puolen kilon suklaarasiat kasvattavat suosiotaan.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat