Keskeiset ammattiliitot pyysivät Elorantaa jatkamaan SAK:n johtajana

Kaikki keskeiset ammattiliitot ovat pyytäneet Jarkko Elorantaa jatkamaan SAK:n puheenjohtajana.

Eloranta tukee liittoja niiden työssä ja toimii rakentavasti suhteessa ympäröivään yhteiskuntaan niin Suomessa kuin laajemmin Euroopassa, arvioi SAK:n edustajiston ja Palvelualojen ammattiliiton Pamin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen.

Tukijoiden joukossa ovat Pamin lisäksi muun muassa Teollisuusliitto, Paperiliitto sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Elorannan tueksi ilmoittautuneita liittoja on yhteensä kaksitoista.

– Jarkko Eloranta on hoitanut puheenjohtajan tehtävää erinomaisesti, ja hän on saanut liitoilta ja niiden jäsenistöltä vahvan tuen työlleen, Rönni-Sällinen sanoo tiedotteessa.

"Jalat maassa"

Rönni-Sällisen mukaan Elorannalla on jalat maassa ja hän on "keskusjärjestöpuheenjohtajanakin vahvasti heikomman puolella".

– Kun keskusjärjestöjen rooliin kohdistuu paineita ja suomalainen työmarkkinamalli hakee muotoaan, on tärkeää, että meillä on puheenjohtaja, joka toimii liittoja ja keskusjärjestöä yhdistävänä voimana ja kykenee suuntaamaan katseensa tulevaisuuteen, Rönni-Sällinen korostaa.

Puheenjohtaja valitaan kesäkuun alussa pidettävässä SAK:n edustajiston järjestäytymiskokouksessa. Kokouksessa valitaan puheenjohtajan lisäksi edustajiston jäsenet vuosiksi 2020–2024.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja