Kesän korutrendeissä ei häpeillä: Mitä isompi, sen parempi?

Onko pieni kaunista – vai mitä isompi, sen parempi? Kesän korutrendeissä leikitellään pastellinväreillä, mutta myös koolla, määrällä ja näyttävyydellä.

Hyisen ja hillityn talven väistyttyä raikkaan kevään ja kiihkeän kesän tieltä myös korut muuttuvat hetkessä romanttisemmiksi, mutta myös näyttävimmiksi.

– Tänä kesänä koruissa nähdään paljon pastellivärejä, kuten myös geometrisiä muotoja. Vaatteissakin näkyy paljon tasaraitaa, pystyraitaa ja geometrisiä muotoja, joten siihen sopivia korumallistojakin on nyt myynnissä, Iberon markkinointipäällikkö Katriina Halme kuvailee.

Pastellivärien ohella myös turkoosit kivet ja esimerkiksi fiftarityyliset puuhelmet ovat Halmeen mukaan tänä kesänä trendikkäitä. Mutta miten jurot suomalaiset suhtautuvat hempeisiin ja herttaisiin pastellisävyihin?

– Minusta tuntuu, että suomalaiset rakastavat pastellivärejä. Kun talvi on ohitse ja tulee kevät, pastellit ovat helppo tapa siirtyä talvesta kesään. Myöhemmin kesällä korutrendeissä nähdään voimakkaampia värejä, Halme kertoo.

Mitä isompi, sen parempi?

Isot, näyttävät korut ovat pitkään olleet muotia, eikä niiden voittokululle ole tulossa stoppia.

– Korutrendi on edelleen aika näyttävää: katukuvassa nähdään paljon statement-koruja metallinväreissä, kuten esimerkiksi isoja kultaisia laattoja, Halme kuvailee.

Mikä on statement-korun tarkoitus?

– Statement-koru ei ole ainoastaan asuste, vaan koru on ikään kuin pääroolissa asussa. Asu voi olla muutoin hyvinkin yksinkertainen, jolloin näyttävä ja merkittävä kaulakoru on tärkeässä roolissa, Halme kertoo.

Oli kyse sitten isoista tai pienistä koruista, itse korujen määrässä ei ole sääntöjä. Mikään ei ole liikaa.

– Säännöt tulevat jokaiselta itseltään. Tärkeintä on se, mikä tuntuu itsestään mukavalta. Toiset haluavat käyttää vähän koruja ja selkeitä linjoja. Toiset taas kokevat, että koruja voi laittaa yhdellä kerralla kaulaan, käsiin, korviin ja jopa hiuksiin, Halme kertoo.

– Kesällä esimerkiksi ohuempia puuhelmiä voi kasata ryppäiksi, eikä siinä ole syytä pihistellä määrässä.

Statement-korujen lisäksi uutena tuulena on sekoittaa eri arvometalleja.

– Kultaa ja hopeaa voi käyttää nykyään sekaisin. Tämänhetkinen kulta ei ole myöskään kovin keltainen, ja jopa ne jotka ovat vannoutuneita hopean käyttäjiä ovat alkaneet silmäillä kultakoruja uusin silmin.

Mitä korut paljastavat meistä?

Katriina Halmeen mukaan kaulakorut ovat suosituimpia ja näin ollen myös myydyimpiä koruja suomalaisten keskuudessa.

– Suomalaiset suosivat pelkistettyjä korvakoruja ja kaulakorut ovat ne, joita sitten vaihdellaan tilanteen mukaan. Suomalaisten on vaikea pitää näyttäviä korvakoruja. Epäilen, että esimerkiksi Etelä-Euroopassa naisilla on isommat hiukset ja niihin on helpompi yhdistää näyttävät korvakorut, Halme hymyilee.

Suomalaiset tuntuvat suosivan myös klassisia "jokamiehen" koruja, jotka eivät ole ärsyttäviä tai liian krumeluureja. Mitä korumme kertoa meistä?

– Korut kertovat paljon kantajansa tyylistä. Korujen avulla voi jopa päätellä, millaiselta kyseisen ihmisen kodin sisustus näyttää: onko se samantyyppinen korujen kanssa, kuten esimerkiksi pelkistettyä vai hentoa ja herkkää, Halme kertoo.


Huomenta Suomen vieraana Vuoden korusuunnittelija Carina Blomqvist


AVA / Katri Koskinen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja