Mainos

Kesämökin keittiön muutos

Muutoksen suunnittelu Pirkko-Liisa Topelius

1950-luvulla rakennettua kesämökkiä saaristossa on korjailtu pala palalta lapsiperheen tarpeet huomioiden. Nyt oli vuorossa keittiö. Työskentely oli jo alkanut vaikeutua erilaisten rakennelmien kanssa ja keittiö on pimeä, vaikka kaikki oikotiet oli jo kokeiltu. Remontti haluttiin toteuttaa mahdollisimman edullisesti ja talon henkeen sopivaksi.

KUVA: Ennen muutosta

Keittiökalusteet ja vanha liesi poistettiin ja jääkaappipakastin jätettiin käyttöön. Pintarakenteet poistettiin. Muovimaton alta paljastui huonokuntoinen lattia. Kun valon vuoksi osa kuistille johtavaa seinää purettiin, kävi ilmi että myös koko kuistin lattia oli syytä uusia. Kertausvaikutuksena myös kuisti jouduttiin maalaamaan.

Edellisenä kesänä rakennetusta aitasta oli jäänyt paneelia keittiön seinien verran, joten seinät paneloitiin. Paneelisuunnaksi valittiin pystysuunta, joka antaa matalaan tilaan ilmavuutta. Katto levytettiin. Kaikki pinnat maalattiin valkoisiksi, seinän maalina Joker ja katon Harmony, perusmaali A, sekoittamaton valkoinen. Lattiat maalattiin Permo puulattiamaalilla, sävy Symphony J 500, harmaa.

Keittiökalusteiksi valittiin Ikean Faktum/Abstract-kalusteet, silein valkoisin ovin. Perinteiset lankavetimet 50-luvun tyyliin hankittiin Bauhausista. Ruostumatonta terästä oleva tiskitaso syvine altaineen on Stalan tuotantoa ja kaunis sekoittaja Ikeasta.

Yläkaapit korvattiin kuivauskaappia lukuun ottamatta avohyllyin. Pitkät hyllytasot on kannatettu Ikean Valter-kannakkein ja kaikki maalattu valkoisiksi, maalina Empire, perusmaali A. Uusi perusliesi on Gigantista. Valaisimiksi on tarkoitus hankkia vanhat pyöreät pallovalaisimet Billnäsin Rakennusapteekista.

Tyynyt, lautasliinat, pyyhkeet ja esiliina noudattelevat lähtökohdaksi otettuja astiavärityksiä ja ovat siis sinivalkoisia. Matto istuu hyvin lattialle, hiukan lattiaa tummempana harmaana. Kynttilänjalat ja -lyhdyt ovat harmaita, entisaikojen sinkin mukaan, aikakauden tunnelmaa tehostaen.

Ulkokeittiön puolelle on rakennettu oksista pyyhe- ja essuteline. Tarvikkeet 2-85 e, Vilina oy/Mosa Interiors. Kynttilät ovat tietysti sinisiä tai valkoisia. Kauniit valkoiset pelargoniat jatkavat samaa tunnelmalinjaa.

Tuotetiedot:

 • www.ikea.fi
 • www.stala.fi
 • www.rakennusapteekki.fi
 • Mosa Interiors, Viertolantie 2 – 4 B, 00730 Helsinki, avoinna ti – klo 16-20 juhannukseen asti ja taas elokuun alusta alkaen, laura.airikkala@luukku.com.

(T.i.l.a. 23.5.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.