Mainos

Kesäjuhlien kutsumaton vieras työllisti Kotkassa – pesästään pudonnut lokinpoikanen vietiin lintuhoitolaan

Pesästään keskelle kesäjuhlaa pudonneen lokinpoikasen pelastaminen työllisti päivällä Kymenlaakson pelastuslaitosta Kotkan keskustassa.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen pesästään pudonneesta lokinpoikasesta hieman ennen iltapäiväyhtä.

– Lokinpoikanen oli lähtenyt pesästään ja pudonnut korkeammalta katolta välitasanteelle, asemamestari Harri Liljeqvist kertoo MTV Uutisille ja arvelee pudotuksen olleen noin kymmenisen metriä.

Ilmoituksen yksinäisestä linnunpojasta teki paikallisen palvelutalo Koskenrinteen Kotka-Kodin henkilökunta. Liljeqvistin mukaan poikasen vanhemmat lentelivät aggressiivisesti hyökkäillen poikasen ympärillä, mikä häiritsi Koskenrinteen pihatasanteella vietettyä kesätapahtumaa.

Poikanen sen sijaan suhtautui varsin suopeasti pelastushenkilökuntaan. Palomiehet korjasivat linnunpoikasen paljain käsin pahvilaatikkoon, jossa se toimitettiin Pyhtään lintuhoitolaan.

Lintuhoitolan Hannele Hokkasen mukaan lokki oli pakko toimittaa hoitolaan, koska sen vanhemmat käyttäytyivät ihmisiä kohtaan varsin äkäisesti.

– Ne lentelivät siinä ja hyökkäilivät, niin eihän sitä voinut sinne jättää, Hokkanen perustelee.

Lintujen pelastustehtävät ovat Liljeqvistin mukaan tavallisia. Myös hoitolassa pelastetut linnut ovat tuttuja vieraita. Hokkasen mukaan hoitolassa on tälläkin hetkellä kolmetoista lokinpoikasta.

– Aika usein lokit tekevät poikasia katolle, ja sitten käy näin, Hokkanen selvittää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.