Mainos

Kesäjuhlat tulossa? Käytä pöydän koristelussa mielikuvitusta

Vieraita varten voi ruokapöydän koristella hieman totutusta poikkeavaan tyyliin. Etenkin luonnon antimia kannattaa kesällä käyttää hyödykseen.

Kesällä ruokapöydän kattauksessa ja koristelussa on helppo käyttää luovuutta ja mielikuvitusta. Liian täyteen koristeltu pöytä ei välttämättä herätä ihastusta, mutta maltillisin mielin somistettu kattaus tekee ruokailusta astetta juhlavampaa.

Ensisijaisen tärkeää on, että kaikki ruokailijat näkevät esteettä toisensa. Sen takia liian korkeita kukka-asetelmia tai muita koristeita on hyvä välttää. Noutopöydässä koristeet voivat toki olla näyttävämpiä ja ruokia voi nostaa vaikkapa eri korkuisille tasoille elävyyden luomiseksi.

Koristeina voi käyttää myös luonnon antimia. Kukilla, lehdillä tai kivillä täytetyt lasit voivat olla kaunis lisä pöytään. Myös erilaisia ruohoja ja heiniä voi käyttää koristeina. Oksat sekä erilaiset kukkien ja puiden lehdet tuovat ruokapöytään kesäistä kauneutta.

Jos saman sarjan lautasia ei riitä kaikille, kokeile rohkeasti eriparikattausta. Myös erilaisilla väriyhdistelmillä saa ruokapöytään uutta ilmettä. Kokeile vaikka turkoosin ja valkoisen tai violetin ja vaaleanvihreän yhdistelmiä.

Osittainen lähde: Ruokatieto.fi

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja