Kesäisiä lukemia luvassa: Harvinaisen lämmin sää jatkuu alkuviikolla

Tämänpäiväinen aurinkoien kaunis kevätsää oli pitkälti eilisen päivän toisinto. Myös päivän ylin lämpötila oli eilisen tavoin 18 astetta.

Meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että tänään 18 asteen lukemat mitattiin Porissa sekä Raumalla.  Lämpimän kevään ystäviä ilahduttanee, että huomenna Suomessa päästään jälleen samoihin lukemiin.

– Huomenna lämpimimmät luvut löytyvät Pohjanmaalta. Lämpötila on siellä noin 18 – 19 astetta, mutta varmaankaan ei ihan kahteenkymmeneen asteeseen mennä, Jokela kertoo.

Pohjoisessa sää lämpenee huomenna hieman lisää. Pohjoisessakin nautiskellaan yleisesti 15 asteen tuntumassa.

– Harvinaisen lämmin kevätsää jatkuu vielä alkuviikolla. Huomenna on aurinkoista, lännessä on ehkä vähäistä pilvisyyttä, Jokela kertoo.

Tiistaina pilvisyys lisääntyy idässä ja sää alkaa viilentyä Lappia lukuunottamatta. Tosin tiistainakin elohopea voi kuitenkin nousta mahdollisesti 15 asteeseen lännessä ja lapissa. Keskiviikkona pilvisyys lisääntyy entisestään ja lämpötila on yleisesti 10 asteen tuntumassa.

Loppuviikolla säässä edetään sateisempaan ja viileämpään suuntaan. Matalapaine jää ensi viikonlopuksi Suomen päälle ja perjantaista sunnuntaihin voi tulla enemmänkin sateita. Jokelan mukaan viilentymisestä huolimatta Suomessa on vuodenaikaan nähden suhteellisen lämmintä.

Selkeinä öinä pakkasia voi olla etelässä asti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja