Kesähiki haisee varvassandaaleissa? Näillä nikseillä läpsykkäät uuteen kuosiin

Vaikka kesä ei kenties ole ollut aurinkoisin, ovat varvassandaalit silti pysyneet tiiviisti jalassa. Haju voi olla sen mukainen.

Kesän käytön jälkeen voivat huokoiset läpsykkäätkin alkaa haista, vaikka toisin luulisi.

Anna varvassandaaleillesi arvoisensa kesähuolto, ja nauti raikkaista kävelymatkoista.

Tee näin

1. Kahvinporot: Laita läpsykkääsi kahvipakettiin. Kahvinporot neutralisoivat ikävät hajut. Jätä sandaalit kahvin sekaan yön yli. Mikäli sinulla on luonnostaan hikoilevat ja haisevat jalat, laita sandaalit kahvipakettiin aina kun ne eivät ole käytössä.

2. Pakasta: Laita sandaalit tiiviiseen muovipussiin (minigrip tms.) ja pakastimeen vuorokaudeksi. Pakastaminen tappaa bakteereja ja pahaa hajua. Anna läpsykkäiden lämmetä hetki ennen jalkaan laittoa – ellet sitten tarvitse kunnon viilennystä.

3. Eteeriset öljyt: Tiputa pari pisaraa setripuu-, tea tree- tai santeliöljyä sandaalien pohjaan. Eteerinen öljy neutralisoi ja raikastaa ja on turvallinen käyttää vaikka päivittäin.

4. Leivinjauhe ja etikka: Jos mikään edellä olevista keinoista ei taltuttanut hajua, kokeile hajunpoiston klassikkoja – leivinjauhoa ja etikkaa. Ripottele kostutetuille varvassandaaleille leivinjauhoa, ja anna vaikuttaa viitisen minuuttia. Harjaa pohjat sitten kevyesti vanhalla hammasharjalla. Pese hellävaraisesti veden ja etikan sekoituksella.

Lähde: Hellawella


Lue myös:

    Uusimmat