Kerttu Niskanen ykkönen vapaan kympillä – sairasteluista kärsinyt Krista Pärmäkoski väläytti kovaa ratkaisua

Kerttu Niskanen vei nimiinsä Taivalkoskella käydyn maastohiihdon Suomen cupin vapaan kympin. Riitta-Liisa Roponen oli toinen ja Krista Pärmäkoski kolmas.

Niskanen jätti Roposta 26,3 sekuntia ja Pärmäkoskea 29,1 sekuntia. Viime viikkoina sairasteluista kärsinyt Pärmäskoski sanoi, että ero ei kerro ainakaan hänen kohdallaan kaikkea sunnuntain kisavireestä.

– Raskas ja vaikea hiihto. Jos olisi ollut kovemmat nousupätkät ja hitaampi keli, ero olisi ollut aika paljon isompi keulaan. Nyt tullaan aika pitkästi alas, niin se pelasti omaa eroa ja sijoitusta. Ei tämä missään nimessä helppo ja hyvä hiihto ollut, Pärmäkoski kertasi MTV Urheilulle puhelimitse.

– Ihan olen toipunut sairasteluista, ja viikon verran olen saanut harjoitella. Pitää kaivella kuntoa esiin. Sehän voi nopeastikin tulla. Tämä oli eka kova kisa, niin kunto saattaa tässä kääntyäkin hyvään, mutta pitää miettiä, kestääkö se kolmea kisaa Rukalla hiihtää vielä.

Maailmancup-kausi alkaa Rukalla ensi viikonloppuna.

– En ole vielä ehtinyt juttelemaan valmentajan ja maajoukkuevalmentajan kanssa, että miten tehdään. Nyt on vielä aika vaikea spekuloida, mutta parempaa hiihtoa se pitää olla, että Rukalla tulen hiihtämään.

Alkanut kausi on arvokisakausi. MM-kisat on tarkoitus käydä helmi-maaliskuussa Oberstdorfissa.

– Kaikki tehdään MM-kisojen ehdoilla. Jos se vaatii joidenkin kisojen jättämistä väliin, sitten niin tehdään. Missään nimessä ei ole varaa jäädä karanteeniin mihinkään, varsinkaan ennen MM-kisoja. Sen myötä pitää kisojakin miettiä. Voi olla, ettei niitä tule paljoa, ja voi olla, että niitä perutaankin.

– Tour de Ski on varmasti yksi haasteellinen kisa, että tuleeko sitä hiihtää, tullaanko sitä ylipäätään hiihdettyä ja hiihdänkö kokonaan vai miten. Se on varmasti sellainen isoin kysymysmerkki. Yksittäiset maailmancupit eivät ole niin pahoja, kun ollaan samassa maassa, mutta jos vaihdetaan maata ja matkustellaan paljon, siinähän se riski aina kasvaa.

Pärmäkoski on luottavainen, että sunnuntaina kateissa ollut hiihtovire löytyy kyllä.

– 10 vuotta on harjoiteltu hyvin. Kyllä se sieltä löytyy, ja sen voi saada aika nopeastikin esiin. Jos ei se ole vielä ensi viikonloppuna, niin kyllä se ainakin joulukuun aikana esiin tulee.

– Melkein kuukauteen en tehnyt tehoharjoittelua. Tämä on kolmas teho tässä viikon sisään, ja se varmasti näkyy osittain, että tuli tehoton tauko.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja