Niskaselle hopeaa, Pärmäkoskelle pronssia! Jättipaukku jäi vain kymmenysten päähän

Naiset hiihtivät uskomattomat kaksi mitalia Suomeen! Isometsä analysoi naisten hiihtoja 8:43
Suomeen kaksi olympiamitalia: Jari Isometsä analysoi naisten kympin tapahtumat

Kerttu Niskanen sijoittui toiseksi naisten 10 kilometrin periinteisellä Pekingin olympialaisissa. Kyseessä on Niskasen uran ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali.

Niskanen taisteli voitosta lähdöstä maaliin. Hän oli puolenmatkan jälkeen jo yli 10 sekuntia karussa Norjan Therese Johaugilta, mutta norjalaisen kova loppuveto käänsi astelman viimeisillä kilometreillä.

Johaug löi Niskasen lopulta vain 0,4 sekunnin erolla.

Krista Pärmäkoski täydensi Suomen huiman päivän pronssimitalilla. Hän löi Venäjän Natalia Neprjajevan 0,1 sekunnilla.

Muista suomalaisista Johanna Matintalo oli 14:s ja Anne Kyllönen 16:s.

Suomi saavutti edellisen kerran kaksi hiihdon olympiamitalia samalta matkalta vuonna 1984 Sarajevossa, kun Aki Karvonen oli toinen ja Harri Kirvesniemi kolmas 15 kilometrin kilpailussa.

Naisissa kahden mitalin kisaa pitää hakea vielä neljä vuotta kauempaa. Hilkka Riihivuori oli Lake Placidissa 1980 toinen ja Helena Takalo kolmas 10 kilometrillä.