Kerttu Niskanen nousi häikäisevästi toiseksi – huima taistelu Tour de Skillä

Kerttu Niskanen nousi häikäisevällä tavalla toiseksi Tour de Skin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailussa Sveitsin Val Müstairissa.

Perjantain sprintin jälkeiseltä sijalta 12 matkaan ampaissut Niskanen lähti tekemään nousua kovalla vauhdilla. Kisaan 44 sekuntia kärjen perässä startannut suomalainen oli ajanut kärkijoukon kiinni reilun viiden kilometrin kohdalla, jolloin keulaporukassa oli Niskanen mukaan lukien viisi naista.

Niskanen otti sittemmin kärkipaikan haltuunsa ja piti sitä rivakalla vauhdinpidolla hyvät tovit. Loppusuoralle Niskanen lähti kolmantena, mutta taisteli vielä Ruotsin Frida Karlssonin ohi ja hiihti toiseksi.

Tourin toisena etappina hiihdetyn kilpailun voitti Norjan Tiril Udnes Weng. Voitto oli maailmancupin henkilökohtaisissa kilpailuissa Wengille uran ensimmäinen.

Anne Kyllönen kapusi kilpailun toiseksi parhaaksi suomalaiseksi. 33. paikalta takaa-ajoon lähtenyt Kyllönen oli kisan 16:s (+1.25,6).

Krista Pärmäkoski ylitti maalilinjan samalla 18. sijalla, jolla hän myös kisaan lähti. Pärmäkoski oli maalissa 1.27 minuuttia kärkeä jäljessä.

Jasmi Joensuu sijoittui 21:nneksi, Katri Lylynperä 44:nneksi, Jasmin Kähärä 61:nneksi ja Anni Alakoski 62:nneksi.

Seuraavaksi hiihdetään miesten 10 kilometrin takaa-ajokilpailu, joka käynnistyy Suomen aikaa kello 14.15.