Kenraali Jaakko Valtanen, 94, kätteli ensimmäisenä presidenttiparia

Koskettava hetki! Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut sotaveteraanit – 100 vuotta täyttäneen Unto Nikunen kertoi tarinaa omista kokemuksista rintamalta 5:03
Koskettava hetki! Kättelyjen jälkeen tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut sotaveteraanit – 100 vuotta täyttäneen Unto Nikunen kertoi tarinaa omista kokemuksista rintamalta.

Linnan juhlat alkoivat juhlallisesti hetki sitten Presidentinlinnassa.

Ensimmäisenä presidentti Sauli Niinistöä ja rouva Jenni Haukiota sai Linnan juhlissa kunnian kätellä espoolainen kenraali Jaakko Valtanen, 94.

Valtanen on rannikkotykistön upseeri ja sotilas, joka toimi puolustusvoimain komentajana vuosina 1983-1990. Puolustusvoimain komentajista hän on viimeinen, joka on osallistunut sotatoimiin.

Valtasen runsaan viiden vuoden vuosikymmenen mittainen sotilasura alkoi jo 14-vuotiaana, kun hän joulukuussa 1939 värväytyi vapaaehtoisena lähetiksi Turun lohkon esikuntaan.

Jatkosodassa hän toimi vapaaehtoisena radioaliupseerina Ahvenanmaalla, Karjalan kannaksella ja itäisellä Suomenlahdella sekä lopulta palvelukseen kutsuttuna tulenjohtoaliupseerina Haapasaarilla.

Lue myös:

    Uusimmat