Kenraali Jaakko Valtanen, 94, kätteli ensimmäisenä presidenttiparia

5:03
Koskettava hetki! Kättelyjen jälkeen tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut sotaveteraanit – 100 vuotta täyttäneen Unto Nikunen kertoi tarinaa omista kokemuksista rintamalta.

Linnan juhlat alkoivat juhlallisesti hetki sitten Presidentinlinnassa.

Ensimmäisenä presidentti Sauli Niinistöä ja rouva Jenni Haukiota sai Linnan juhlissa kunnian kätellä espoolainen kenraali Jaakko Valtanen, 94.

Valtanen on rannikkotykistön upseeri ja sotilas, joka toimi puolustusvoimain komentajana vuosina 1983-1990. Puolustusvoimain komentajista hän on viimeinen, joka on osallistunut sotatoimiin.

Valtasen runsaan viiden vuoden vuosikymmenen mittainen sotilasura alkoi jo 14-vuotiaana, kun hän joulukuussa 1939 värväytyi vapaaehtoisena lähetiksi Turun lohkon esikuntaan.

Jatkosodassa hän toimi vapaaehtoisena radioaliupseerina Ahvenanmaalla, Karjalan kannaksella ja itäisellä Suomenlahdella sekä lopulta palvelukseen kutsuttuna tulenjohtoaliupseerina Haapasaarilla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja