Kendra ei voinut 12 vuoden avioliiton aikana harrastaa seksiä – valistaa nyt muita ongelman syystä: "Sanoin jopa miehelleni, että menee harrastamaan seksiä jonkun muun kanssa"

Millaisia seksiasentoja voisi suosia, jos alapää on löysä tai penis liian suuri? 2:05
Sen, mikä seksiasento sopii kenellekin, oppii kokeilemalla. Mutta millaisia asentoja voisi suosia, jos alapää on löysä tai penis liian suuri? Haastateltavana seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta.

Emätinkouristus esti Kendraa harrastamasta seksiä avioliittonsa aikana. Nyt nainen haluaisi tarinallaan tuoda toivoa muille.

Kendra Blair säästeli ensimmäistä seksikertaansa avioliittoon. Lopulta hän ei kuitenkaan harrastanut yhdyntäseksiä kertaakaan 12 vuoden liiton aikana, kertoo Metro.

Seksi aiheutti hirvittäviä kipuja

39-vuotias Kendra oli odottanut hääyötään innolla, mutta yhdyntäyritys aiheuttikin hänelle lamauttavaa, polttavaa kipua. Tuska oli niin kova, että Kendra alkoi hyperventiloida.

– Se, etten voinut harrastaa seksiä ja tulla raskaaksi – nämä ovat asioita, joita muut ihmiset pitävät itsestään selvinä – sai oloni tuntumaan eristetyltä ja rikkinäiseltä, amerikkalainen Kendra kuvaili The Sunille.

Äiti käski vain "rentoutua"

Kendra oletti aluksi olevansa vain hermostunut seksistä. Hän oli kasvanut hyvin uskonnollisessa perheessä, ja senkin vuoksi säästänyt seksin harrastamisen avioliittoon.

Kuukausien kuluessa ja yrityksistä huolimatta yhdyntä ei kuitenkaan onnistunut. Kendran äiti kehotti tytärtään rentoutumaan "kunnolla", mutta se ei auttanut.

– Tuntui, että siellä [alapäässä] olisi ollut luu, josta mieheni ei pääse läpi, Kendra kuvaa.

Myös gynekologinen tutkimus laukaisi kouristelun lihaksissa, eikä Kendra kyennyt varaamaan uutta aikaa tutkimukseen, joka olisi tehty nukutuksessa.

Kendra kärsi vaginismuksesta

Vasta vuosien kuluttua toinen gynekologi löysi syyn Kendran kivulle: kävi ilmi, että hän kärsii vaginismuksesta eli emätinkouristuksista. Vaginismus aiheuttaa tahatonta kouristelua lantionpohjan lihaksissa, jos emättimeen työnnetään esimerkiksi tamponi tai muu asia, kertoo Terveyskirjasto.

Tila masensi Kendraa jo avioliiton aikana niin, että hän ajatteli jopa kuolemaa.

– Sanoin jopa miehelleni, että menee harrastamaan seksiä tai hankkii lapsia jonkun muun kanssa. En halunnut hänen tekevän sitä, mutta olin vain niin turhautunut. Ei auttanut, että vanhenin koko ajan ja ihmiset kyselivät, miksei meillä jo ollut lapsia.

Oli eron koittaessa edelleen neitsyt

Kendra ei lopulta enää jaksanut etsiä ratkaisua tilaansa, koska kaikki hoitokeinot tuntuivat aiheuttavan lisää tuskaa. Lopulta avioliittokin päättyi. Kendra ei ollut vuonna 2012 eron koittaessa edelleenkään harrastanut yhdyntäseksiä.

– Meillä oli myös muita ongelmia, ei vain seksin suhteen, joten emme eronneet pelkän emätinkouristuksen vuoksi, mutta se oli osatekijä. Exäni alkoi olla katkera ja närkästynyt sen takia.

Hän kertoo, että emätinkouristus on myös henkisesti raastava tila, sillä se muuttaa tavanomaiset keskustelut seksielämästä ja raskaudesta tuskallisiksi kokemuksiksi.

– Koin, etten ole oikea nainen.

Kendra ja Sean. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Moni nainen diagnosoi itse itsensä"

Diagnoosin saaminen oli Kendralle helpotus; hän sai myös kuulla, että muutkin kärsivät samasta tilasta. Nyt Kendra haluaakin jakaa tietoa emätinkouristuksesta. Hän tekee lantiopohjan harjoitteita ja venyttelee vaginan lihaksia erityisin harjoittein. Hän toivoisi muillekin apua tilaan.

– Moni nainen diagnosoi itse itsensä, koska he tapaavat lääkäreitään ja nämä sanovat, että nainen yliragoi, Kendra suomii.

Löysi uuden rakkauden netistä

Nyt Kendra seurustelee netissä tapaamansa Seanin kanssa. Hän kertoi miehelle tilastaan melkein heti, koska ei halunnut salata sitä.

– Sean sanoi: "En ole tässä seksin takia, haluan suhteen kanssasi. Voimme hoitaa asian matkan varrella", Kendra sanoo.

Hän on onnistunut harrastamaan yhdyntää Seanin kanssa kahdesti. Pari aikoo avioitua vuonna 2022 ja Kendra toivoo voivansa viimein tulla äidiksi. Jos yhdyntäseksi ei onnistu, suunnitelmissa on adoptio.

"Haluan tarinani olevan tarina toivosta"

Koronavuosi 2020 on pahentanut Kendran vaginismus-oireita, mitä hän pitää lisääntyneen stressin syynä. 

– Vaikka viime ajat ovat olleet hankalia, en halua tarinani pelottavan ketään. Haluan tarinani olevan tarina toivosta. Kuten minkä tahansa pitkäaikaisen tilan käsitteleminen, myös vaginismuksen hoito on prosessi. Tärkeintä on jatkaa, eikä antaa periksi.

Lue myös:

    Uusimmat