Ken on heistä kaikkein kaunein?

Valkovuokkoja, tulppaaneja ja aurinkoisia krookuksia. Kevään kukkaloisto virkistää mieltä, mutta mikä niistä on suurin suosikki?

Ihana arki -osion lukijat ovat kruunanneet kevään kauneimmaksi kukkaseksi valkovuokon. Metsät ja pihat valloittava kaunotar leviää nopeasti ja lumoaa raikkaalla tuoksullaan.

– Valkovuokot ovat aivan ihania. Kasvavat isoina valko-vihreinä mattoina metsissä ja pihoilla. Kaikki keväällä kukkivat kukat piristävät mieltä ja kertovat, että ihana kesä on tulossa. Puhdas valkoinen valkovuokon kukka ja kaunis vihreä lehdistö – voiko olla kauniimpaa näkyä luonnossa, nimimerkki Kevään piristys tunnelmoi.

Valkovuokko tuo monen mieleen lapsuuden äitienpäivät, mikä voi osaltaan selittää sen suosiota.

– Menen ihan sekaisin keväällä, kun valkovuokot tulevat esiin mullan alta. Olen rakastanut niitä jo lapsena ja ne kuuluvat moniin muistoihin. Mikään ei voita metsän raikasta tuoksua keväällä, kun valkovuokot kukkiva, nimimerkki Tosifani kertoo.

– Äitienpäivän aamu ja pikkutyttö keräämässä metsän laidalla pientä kimppua äidilleen. Lempeät auringon säteet kurkistavat puiden takaa ja valaisevat valkeaa kukkamerta. Lepää rauhassa, äiti, NewDawn kirjoittaa.

Sinivuokko sai myös paljon ääniä, vaikka se ei ollut ehdolla tittelin saajaksi.

– Sinivuokko, jossa hohtaa taivaan ja veden väri. Se ei ole röyhkeä eikä arka, vaan nousee ylistämään kevättä talven roskien keskeltäkin, nimimerkki Sini perustelee.

Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi sijoittui värikäs tulppaani. Moni pitää sen kotiin tuomasta keväisestä tunnelmasta.

– Ihanat valkoiset tulppaanit sopivat hyvin asunnossa olevien värien kanssa ja ovat varma kevään merkki, kertoo nimimerkki Tuula.

– Kimppu keltaisia papukaijatulppaaneita tuo auringon sisälle harmaanakin kevätpäivänä, toteaa nimimerkki Ilosilmä.

Kuvat: Shutterstock

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja