Mainos

Kemiran tulos ja liikevaihto kasvussa

Kemiran alkuvuoden liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta kymmenen prosenttia 707 miljoonaan euroon eli 4,2 miljardiin markkaan. Kemira-konsernin tulos rahoituserien jälkeen oli 24 miljoonaa euroa eli 41 prosenttia viime vuoden alkuvuotta enemmän.

Toimialoista suurin Kemira Agro kasvatti liikevaihtoaan kuusi prosenttia 306 miljoonaan euroon eli yli 1,8 miljardiin markkaan. Kemira Chemicalsin liikevaihto kasvoi viisi prosenttia ja oli 182 miljoonaa euroa.

Kemira Pigmentsin liikevaihto kasvoi hyvän kysynnän myötä 24 prosenttia ja oli 133 miljoonaa euroa. Muidenkin toimialojen liiketoiminta kasvoi.

Eniten liikevoittoa, 22 miljoonaa euroa, teki Kemira Chemicals. Kemira Agron liikevoitto puolestaan putosi nollaan. Myös Tikkurila paransi tulostaan seitsemään miljoonaan euroon viime vuoden kahdesta miljoonasta.

Kemiran tulos per osake oli 0,13 euroa. Kemianteollisuuden lakko alensi liikevoittoa, ja myös metsäteollisuutta koskenut lakko näkyi toimituksissa.

Kemiran mukaan paperituotteiden vahva kysyntä sekä sellu- ja paperiteollisuuden korkea käyttöaste parantaa loppuvuoden markkinanäkymiä. Kemira Agron rakennejärjestelyjen ei uskota vaikuttavan merkittävästi tämän vuoden liiketoimintaan. Maalien myynnin odotetaan kehittyvän kotimarkkinoilla ja liiketoiminnalta Venäjällä odotetaan kasvua ja kannattavuuden paranemista.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.