Keittokirjan julkaissut Pipsa Hurmerinta: "Toivon kasvisruoasta trendiä"

Suomen Top Chef -mittelön tuomarina toimiva kokki Pipsa Hurmerinta julkaisi esikoiskeittokirjansa. Kasvisruokaan hurahtanut entinen huippumalli halusi tehdä kirjan tavallisille suomalaisille ihmisille.

Syyskuun lopussa julkaistun Pipsan keittiössä -kirjan punainen lanka oli Pipsa Hurmerinnan mukaan koota yksien kansien alle vuosien varrella maailmalta kertyneet reseptit. Samalla tarkoituksena oli tehdä keittokirja aivan tavallisille kotikokeille.

– Minulla oli paljon koukeroisempiakin reseptejä, mutta halusin, että jokainen ihmien voi tehdä kirjasta jokaisen reseptin. Keittiömestarit eivät joka tapauksessa osta tätä kirjaa, että ihan turha olisi ollut sitä heille tehdä.Tämä on tehty ihan tavallisille ihmisille ja ruoka on sellaista, mitä voi tehdä joka päivä, Pipsa kertoo.

Ryövättävän hyvä suklapiirakka

Kirjan reseptit ovat peräisin pääosin Pipsan omasta päästä, mutta joukosta löytyy myös muutama rehellinen ruokaryöväys. Yksi teoksen houkuttelevimmista jälkiruoista onkin suolainen suklaapiirakka à la Marlowe & Sons. Pipsa "varasti" reseptin kuuluisasta Brooklynin Marlowe & Sons -ravintolasta, jossa nainen oli työharjoittelussa.

– Näin jälkikäteen voin tunnustaa, että kun ravintolassa tuli hiljainen hetki, hiippailin jääkaapille leikkaamaan itselleni kapean viipaleen piirakasta, ja sulloin sen suuhuni ennen kuin kukaan ehti huomata mitään, Pipsa tunnustaa kirjassa.

Herkullisten jälkiruokien lisäksi teoksesta löytyy reseptejä aina perunamuusista kvinoasushiin ja piimäiseen Mac&Cheeseen. Kirjan ruokakuvituksesta vastaa Pipsan hyvä ystävä, muotikuvaaja Nina Merikallio.

"Toivon kasvisruoasta trendiä"

Entisenä huippumallina Pipsa on tottunut kiinnittämään huomiota ruoan terveellisyyteen, mutta kaloreita kokki ei kuitenkaan tunnusta laskevansa.

– Olen oppinut ymmärtämään, mitä ravinto tekee kropalle. Se on oikeastaan vaan hyvä asia. En laske kaloreita. Olen lihonut 10 kiloa siitä, kun lopetin mallintyöt, mutta se ei haittaa minua. Eiköhän se ole 34-vuotiaana ihan ok, että on vähän lihaa luiden ympärillä, Pipsa naurahtaa.

Pipsa itse on suuri kasvisruoan ystävä ja toivoisi, että myös muut suomalaiset innostuisivat enemmän kasviksista. Kasvisruoka saisikin Pipsan mukaan olla seuraava suuri ruokatrendi.

– Toivon, että ihmiset ryhtyvät tekemään kasviksia ja arvostamaan niitä enemmän. Tärkeää olisi myös, että ravintolat tekisivät enemmän kasvisruokaa. Ettei listalla olisi aina se sama kasviskääryle, mikä on täytetty riisillä. Hienoissakin ravintoloissa Helsingissä kasvisruoka on usein aika tylsää, mikä on sääli, Pipsa pohtii.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja