Keittiön tilat kunnolla käyttöön – lue kätevät vinkit!

Keittiön kaappien uudelleenjärjestäminen saa tilan tuntumaan tehokkaammalta ja tarvitsemasi asiat ovat aina kädenulottuvilla. Katso vinkit.

Husohem.se neuvoo, kuinka keittiön pienet neliöt saadaan tehokkaimmin käyttöön.

1. Vanhoissa taloissa on usein korkeat ja syvät kaapit, joiden uumeniin unohtuu helposti tavaraa lojumaan. Ota kaikki hyllyt tehokäyttöön, myös ylähyllyt. Sijoita niillä talouspaperivarastosi, keittiön tekstiilit ja muut kodinhoidossa tarvittavat tavarat.

2. Älä jätä hyllyjä vanhojen kodinkoneiden hautausmaaksi, vaan tee tasaisin väliajoin inventaario. Ole itsellesi rehellinen: jos et ole tarvinnut laitetta pariin vuoteen, etsi sille uusi koti muualta kuin keittiöstäsi tilaa viemästä.

3. Tee järkeviä kulutusvalintoja. Älä hamstraa kaappeihin muonaa kokonaiselle armeijalle vaan osta ainoastaan niitä tarvikkeita, joita tiedät kotitaloutesi kuluttavan.

Sama koskee kattaustarvikkeita, pöytätabletteja ja liinoja. Säilytä ainoastaan ne, joista oikeasti pidät. Jos et ole kattanut jotain pöydällesi kuluneen vuoden aikana, millä todennäköisyydellä tekisit niin tulevaisuudessakaan?

4. Koukut ovat loistava keksintö. Voit ripustaa niillä tiskiharjat, pullon- ja tölkinavaajat sekä muut kuivauskaappiin piiloon. Jos haluat pitää tavarat esillä, voit myös kiinnittää kokonaisen seinätangon, jolle voi ripustaa koukuilla kaikki yleisimmät ja useimmin käytösä olevat tarvikkeet paistinpannusta lähtien.

5. Järjestä jääkaappisi tarvikkeet U-kirjaimen muotoon hyllyille. Näin näet kaikki tuotteet helposti yhdellä silmäyksellä. Voit myös järjestää tuotteet aterioiden mukaan: kun kaikki aamiaistarvikkeet ovat saatavilla yhdellä hyllyllä, ne on helppo napata sieltä pöytään.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja