Keititkö liikaa kaurapuuroa? Tee näin!

Kattilaan jääneet kaurapuuron jämät voi hyödyntää vaikkapa sämpylöiksi.


Älä heitä puuron loppuja pois – kaurapuuron jämistä voi valmistaa maukkaita sämpylöitä. Voit valmistaa sämpylätaikinan suoraan puurokattilaan, katso ohje reseptin alta. Muista jättää taikina hiukan pehmeäksi, et tarvitse jauhoja niin paljon kun hyödynnät puuroa. Halutessasi voit lisätä sämpylöihin myös esimerkiksi auringonkukansiemeniä.

Pehmeät Sämpylät Puurosta

15-20 kpl

4 dl valmista kaurapuuroa
tai valmista neljän Viljanpuuroa
30 g hiivaa
3 dl kuumaa vettä
1–2 tl mineraalisuolaa
1 rkl siirappia
4–5 dl sämpyläjauhoseosta
1 rkl rypsiöljyä

Lisää jäähtyneeseen puurokattilaan puuron sekaan lämmintä vettä ja liuota hiiva tähän kädenlämpöiseen seokseen. Anna seoksen olla kattilan kansi kiinni noin 15 minuuttia, kunnes seos alkaa kuplia.

Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella hiukan öljyä. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.

Voi nostella nokareita esimerkiksi muffinipellille tai leivo taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille.

Anna sämpylänokareiden kohota hyvin peitettynä noin 15 minuuttia. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Resepti: Arja Savela/Myllyn Paras

Lue myös:

    Uusimmat