Keitätkö vihannekset? Näin siinä voi käydä

Shutterstock
Julkaistu 17.11.2013 18:11

Saatat luulla saavasi paljon vitamiineja ruokavaliostasi, mutta jos syöt vihanneksesi keitettyinä, näin ei välttämättä ole.

Ravintorikkaiden vihannesten keittäminen ei aina kannata. Jos heität kuumaan veteen vihanneksia, joissa on runsaasti vesiliukoisia vitamiineja, kuten B- ja C-vitamiineja sekä folaatteja, ainakin osa vitamiineista liukenee veteen. Jos teet keittoa, se ei haittaa, mutta muutoin menetät vitamiinit.

Tanskalaisessa tutkimuksessa huomattiin, että esimerkiksi parsakaaliin jää viiden minuutin keittämisen jälkeen vain 45–64 prosenttia sen sisältämästä C-vitamiinista. Höyrytettyyn parsakaaliin jäi C-vitamiinia 83 prosentista jopa 100 prosenttiin asti, joten se onkin ehdottomasti parempi vaihtoehto.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Cooking Light

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle