Keitätkö vihannekset? Näin siinä voi käydä

Saatat luulla saavasi paljon vitamiineja ruokavaliostasi, mutta jos syöt vihanneksesi keitettyinä, näin ei välttämättä ole.

Ravintorikkaiden vihannesten keittäminen ei aina kannata. Jos heität kuumaan veteen vihanneksia, joissa on runsaasti vesiliukoisia vitamiineja, kuten B- ja C-vitamiineja sekä folaatteja, ainakin osa vitamiineista liukenee veteen. Jos teet keittoa, se ei haittaa, mutta muutoin menetät vitamiinit.

Tanskalaisessa tutkimuksessa huomattiin, että esimerkiksi parsakaaliin jää viiden minuutin keittämisen jälkeen vain 45–64 prosenttia sen sisältämästä C-vitamiinista. Höyrytettyyn parsakaaliin jäi C-vitamiinia 83 prosentista jopa 100 prosenttiin asti, joten se onkin ehdottomasti parempi vaihtoehto.


(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja