Kehitysvammaisen naispotilaan surman motiivi on yhä mysteeri – Salon sairaalamurhasta epäilty hoitaja pysyy vangittuna

8:10
MTV Rikospaikka: Haastattelussa sadan henkirikoksen mies asianajaja Kari Eriksson

Salon sairaalamurhasta epäilty kolmekymppinen sairaanhoitajanainen on edelleen tutkintavankeudessa ja kiistää syyllistyneensä rikokseen. Kokonaisuudessa tutkitaan myös pahoinpitelyä.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juha Kainosen mukaan poikkeuksellisen tapauksen tutkintaa on jatkettu kuulusteluja tekemällä ja muilla selvityksillä.

– Epäilty kyllä vastaa poliisin kysymyksiin, eli ei hän ole mitenkään vaiennut. Mutta hän kiistää rikoksen ja kertoo siitä oman näkemyksensä. Motiivista meillä ei ole tietoa, koska keskustelut eivät ole sille tasolle edenneet ja hän kiistänyt teon, tutkinnanjohtaja sanoo.

Rikoskokonaisuuteen on tullut uutena rikosnimikkeenä myös pahoinpitely, mutta se ei Kainosen mukaan liiity suoranaisesti murhaepäilyyn sairaalassa.

Hän ei tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi vahvista kohdistuuko pahoinpitelytutkintakin vangittuna olevaan naiseen vai toiseen henkilöön.

Epäillään toimineen yksin

Poliisi epäilee täysi-ikäisen nuoren kehitysvammaisen naispotilaan tulleen murhatuksi salolaisessa sairaalassa vappuaattona 2017. Tapaus tuli ilmi vasta puoli vuotta kuoleman jälkeen, kun oikeuslääketieteelliset raportit valmistuivat.

Vainajan kehosta löydettiin propofoli-nimistä nukutusainetta, jota ei ollut käytetty potilaan hoidossa. Tapauksesta aloitettiin henkirikostutkinta.

Aluksi epäiltynä oli myös muita hoitajia, jotka olivat olleet potilaan kuoleman aikaan työvuorossa.

–   Nämä aiemmat henkilöt, muut vuorossa olleet hoitajat, eivät enää ole epäillyn asemassa. Sen jälkeisiä käänteitä en kuitenkaan voi avata, Kainonen kommentoi muiden mahdollisten epäiltyjen tilannetta.

– Tutkinta keskittyy tähän yhteen henkilöön. Meille ei ole sellaista tietoa ilmennyt, että hän olisi toiminut yhdessä jonkun kanssa. 

Naisella on entisyyttä rikoksentekijänä. Hänet on aiemmin tuomittu törkeästä pahoinpitelystä, sillä hän puukotti miestä. Puukotus tapahtui heinäkuussa 2017, eli joitakin kuukausia kehitysvammaisen potilaan kuoleman jälkeen.

Pyytänyt vapaaksipääsyä, käräjäoikeus torpannut

Vangitulla on oikeus hakea vapaaksi kahden viikon välein. Epäiltynä oleva nainen on käyttänyt oikeuttaan  kahdesti lokakuun alussa olleen vangitsemisensa jälkeen.

Käräjäoikeus ei ole uusintakäsittelyissä suostunut vapautusvaatimukseen. Nainen on vangittu todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Syyttennoston määräpäivä on tammikuun loppupuolella. Kainosen mukaan "työtä on vielä edessä". 

– Kyllä meillä on kokonaiskuva selkiytynyt, mutta joitakin aukkoja ketjussa vielä on. Niitä pyrimme selvittämään, tutkinnanjohtaja sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja