Nuoren naispotilaan epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi Salon sairaalassa – tutkinnanjohtaja MTV:lle: "Epäiltyjen lukumäärä on laskettavissa noin yhden käden sormilla"

Täysi-ikäisen nuoren naispotilaan epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi sairaalassa Salossa Varsinais-Suomessa vappuaattona 2017.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Juha Kainonen Lounais-Suomen poliisilaitokselta pitää tapausta poikkeuksellisena.

– Kyllä se sinänsä on poikkeuksellista, että teko kohdistuu nuoreen ihmisiin. Vaikka tapaukset ovat harvinaisia, mutta kun näitä muutamia tässä on ollut, ne ovat kohdistuneet enemmänkin vanhempaan väestöön. Johtuu varmaan osittain myös siitä, että prosentuaalisesti tätä vanhempaa väestöä on tämmöisessä pidempiaikaisessa sairaalahoidossa enemmän, kuin nuorta väestöä.

Naispotilaan tapaus kävi mukaan ilmi vasta yli puoli vuotta kuoleman jälkeen, kun potilaan kehosta löydettiin nukutusainetta, jota ei potilaanhoidossa oltu käytetty.  Poliisi on tutkinut tapausta jo vuosien ajan.

– Tarkoituksena on, että kun jotain uutta tiedotettavaa ilmenee, siinä vaiheessa asiasta tiedotetaan aiempaa aktiivisemmin. Tutkintaa on pyritty turvaamaan aluksi, ja siksi asiasta ei ole aikaisemmin tiedotettukaan.

Epäillyt ovat sairaalan hoitohenkilökuntaa

 Poliisi on kuulustellut useita henkilöitä tapaukseen liittyen, mutta ketään ei ole otettu kiinni.

– Epäiltyjen lukumäärä on laskettavissa noin yhden käden sormilla. Tähän joukkoon kuuluu kyseisen sairaalan hoitohenkilökuntaa, jotka ovat ainakin siinä vaiheessa, kun nämä tapahtumat ovat sattuneet, olleet palvelussuhteessa sairaalaan.

– Kaikki epäillyt ovat olleet tapahtuma-aikana tapahtumapaikalla.

Kainonen ei kommentoinut tutkinnan jatkotoimenpiteitä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja