Mainos

Kävijät: Keittiö on kodin tärkein huone

Asuminen-sivujen kävijöiden mielestä keittiö on kodin sydän, jossa vietetään yhteistä aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Kysyimme Asuminen-sivujen kävijöiltä, mikä on heidän mielestään kodin tärkein huone. Vastauksia tuli lähes 2200 kappaletta ja kodin tärkeimmäksi huoneeksi valikoitui ylivoimaisella, 50 prosentin, äänimäärällä keittiö.

Keittiössä laitetaan ruokaa, siellä syödään ja vaihdetaan kuulumiset töistä, koulusta ja päiväkodista.

– Keittiö on kodin sydän. Siellä tehdään ruokaa yhdessä perheen ja ystävien kanssa, lapset tekevät siellä läksyjä. Aamuhetki keittiössä ennen työpäivää, teehetki ennen nukkumaanmenoa, jutustelua ystävien kanssa teekupposen äärellä. Kaikki ihanat keskustelut ja asiat tapahtuvat keittiössä, se on kodin keskipiste, nimimerkki kipa perustelee vastaustaan.

Perheen arki sujuu, kun keittiö on tilava ja toimiva. Nimimerkki Mummin mielestä perheen hyvinvointi lähteekin keittiöstä.

– Täydellä vatsalla perhe on tyytyväinen ja viihtyisässä, toimivassa keittiössä on ilo työskennellä.

Myös olohuone ja makuuhuone pärjäsivät äänestyksessä

Toiseksi eniten ääniä keräsi olohuone, joka sai peräti kolmanneksen kaikista annetuista äänistä.

Kyselyyn vastanneiden mielestä olohuone on ennen kaikkea perheen kokoontumispaikka, jossa jutellaan ja rentoudutaan telkkarin ääressä tai yhdessä pelaten.

– Olohuone on meidän perheen yhteinen oleskelupaikka. Monitoimipaikka, jossa viihdytään yhdessä, esim. syömällä, seurustelemalla ystävien kanssa ja leikkimällä lasten ja lastenlasten kanssa. Olohuoneessa vietetään suurin osa valveillaoloajasta, nimimerkki kotona viihtyvä kuvailee suosikkihuonettaan.

Kolmanneksi äänestyksessä sijoittui makuuhuone, joka sai 15 % äänistä. Vastaajat kuvailivat makuuhuonetta kodin rentoutumiskeskukseksi ja parhaaksi paikaksi latautua arjen huolista.

– Makuuhuoneessa ihminen viettää aikaa leväten ja nauttien elämän ihanista unelmista. Se on yksityisyyden elämänsiipi, nimimerkki Oma sydän runoilee.

Nimimerkki Uni puolestaan panostaa makuuhuoneen viihtyvyyteen:

– Elämästä menee nukkumiseen suuri osa ja ilman kunnon unia ei jaksa sitä elämän muuta osaa. Hyvän unen taas saa sillä, että makuuhuone on siisti, viihtyisä, raikas ja sisutukseltaan rauhoittava ja viihtyisä, hyvää sänkyä ja petivaatteita unohtamatta.

Lue myös:

Lue myös:

Vastaa uuteen kyselyyn:Mikä on parasta parvekkeessa?

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.