Kausi 2021 on rallin MM-sarjan ikuiselle kakkoselle viimeinen mahdollisuus: ”Haluan voittaa, kun Sébastien on vielä mukana”

7:20
Kalle Rovanperä kertoi Tulosruudun haastattelussa kivikovan tavoitteen toiseen WRC-kauteensa.

Monet olisivat varmasti ilahtuneet, mikäli yhtä vaille kaikki rallin maailmanmestaruudet vuodesta 2013 lähtien vienyt Sébastien Ogier olisi lopettanut uransa viime kauden päätteeksi – niin kuin hän alun perin suunnitteli – ja antanut tilaa nuoremmilleen. Yksi Ogierin kovimmista kilpakumppaneista, Hyundain Thierry Neuville on toista mieltä.

Neuville, 32, nousi huipulle samana vuonna kuin Ogier vei ensimmäisen mestaruutensa. Viimeisten kahdeksan vuoden aikana Neuville on ollut kuin ikuinen kakkonen sijoituttuaan MM-sarjassa peräti viisi kertaa toiseksi. Vyöllä on 13 osakilpailuvoittoa, mutta henkilökohtainen mestaruus odottaa yhä itseään.

Tänään käynnistyvään kauteen Neuville joutuu starttaamaan muita kärkikuljettajia epävarmemmasta tilanteesta, sillä hänen kartanlukijansa vaihtui vain kuusi päivää sitten, eivätkä Neuville ja Martijn Wydaeghe ole ajaneet yhdessä metriäkään ennen kuin Monte Carlo -ralli alkaa.

Silti juuri tämä kausi on se, kun Neuville haluaa vihdoin ottaa viimeisen askeleensa huipulle.

– Totta kai haluan voittaa mestaruuden, kun Sébastien on vielä mukana. Meille kaikille on tärkeintä, että saamme taistella parhaita vastaan. Kun Ogier on poissa, yksi parhaista on poissa, Neuville sanoi Dirtfish-sivuston mukaan.

Ogier, 37, on vahvistanut tänään alkavan kauden olevan hänen viimeisensä.

– MM-sarjassa on muitakin hyviä kuljettajia, mutta henkilökohtaisen tyydytyksen kannalta mestaruus olisi arvokkaampi, jos voisin voittaa sen silloin, kun Sébastien on vielä mukana. Tämän takia haluamme pitää hänet mukana. Kaikki haluavat, että MM-sarjassa ajavat parhaat kuljettajat, Neuville sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja