Kauramurotaikina tuo makua piiraisiin

Pakasteena myytävä Kauramurotaikina on maukas ja terveellinen piirakkapohja.

– Kaura tuo hyvää makua ja terveellisyyttä murotaikinaan. Ennen kaikkea se tuo hyvän rakenteen, koska kaura imee itseensä kosteutta marjoista ja hedelmistä, kertoo Kotitalousopettaja Arja Savela Myllyn Paras Oy:ltä.

Taikina otetaan sulamaan levyt erillään puolisen tuntia ennen käyttöä tai sulatetaan lyhyen aikaa varovasti mikroaaltouunissa. Savela varoittaa kuitenkin, että mikron ja pakastetaikinan kanssa saa olla tosi tarkkana:

– Laita vain pieni aika kerrallaan ja tarkkaile taikinan sulamista. Hyvin paljon ylisulanut pakastetaikina mikrossa on löysä ja lähes käyttökelvoton.

Voitele vuoka, painele Kauramurotaikina vuokaan, lisää täytteet päälle ja paista piirakkaa puolisen tuntia. Kauramurotaikina on laktoositon ja maidoton ja siinä on kuitua kolme kertaa enemmän kuin perinteisessä murotaikinassa eli 4,5 g /100 g.

Kuvat: Myllyn Paras

Artikkeli: Myllynparas.fi

Lue myös:

    Uusimmat