Kauramuffinit: Terveellistä ja maukasta pientä suolaista

Saisiko olla pientä suolaista? Muffinit on tehty tummiin jauhoihin ja mukana on myös kaurahiutaleita.

Muffinit voi tehdä perinteisiin paperimuotteihin, mutta isolla silikonisella muffinipellillä saa näyttäviä, suuria muffineita.

Kauramuffineita ohjeesta n. 12 kpl:

3 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
1 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
½ tl mustapippuria
1 tl tuoretta rosmariinia
1 tl yrttisuolaa
1 dl rypsiöljyä
1 rs kirsikkatomaatteja (250 g)
1 tlk raejuustoa tai kevyttä feta-tyyppistä juustoa (200 g)
100 g kevyttä tomaatti- tms. tuorejuustoa
1 dl maitoa
2 munaa

Tee näin:

Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko romaatit, jätä 6 kpl talteen. Lisää muut aineet sekaan. Lusikoi taikina isoihin silikonisiin muffinivuokiin tai -pellille (voitele tarvittaessa), laita jokaisen päälle puolikas kirsikkatomaatti ja paista 200-asteisen uunin toisiksi alimmalla tasolla 15–25 min muffinien koosta riippuen.

VINKKI: Voit lisätä muffineihin sieniä, esim. suppilovahveroita.

Katso videolta, kuinka kauramuffinit valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat