Kauraisat ananasmuffinit

Muffinit ovat helppoja leipoa vaikka lasten kanssa. Muffinien ei tarvitse olla kokonaan valkoisista jauhoista leivottuja, tässä reseptissä mukana on niin taikinassa kuin muruseoksessakin kaurahiutaleita.

20-25 kpl

2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 dl (tummaa) sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g voi- tai margariinisulaa
1 tlk ananasmurskaa liemineen (n. 220/140 g) tai 3dl marjoja

Muruseos päälle:
2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
¾ dl sokeria
50 g voisulaa
Koristeeksi:
1 tlk vadelmia, muita marjoja tai säilykekirsikoita tai -ananasta paloina

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut taikina-aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin. Valmista muruseos sekoittamalla ainekset ja ripottele sitä muffinssien pinnalle. Laita vielä lopuksi jokaisen muffinssin keskelle kirsikka tai ananaspala. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi.

VINKKI: Saat muffineista juhlavampia, jos kostutat niitä ananasmehulla (tai aikuisille meneviä liköörillä) ja koristelet ne kermavaahdolla ja ananaspaloin tai marjoin. Tällöin voit halutessasi jättää pois muruseoksen.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat