Kaupassa työskennellyt teini kuulutti irtisanoutumisensa koko myymälälle: "Kenenkään ei pitäisi olla täällä töissä"

Työuupumuksen merkit 6:56
Mistä tunnistaa työuupumuksen?

Kun Jackson Racicot otti lopputilin työstään Walmart-myymälässä, hän laukoi suorat sanat työpaikasta mikrofonien kautta niin, että kaikki myymälässä olevat kuulivat ne. 

1,5 vuoden ajan Jackson Racicotista oli tuntunut, että hänen pomonsa vähätteli häntä. Kanadan Albertassa asuva 17-vuotias Jackson oli tuolloin töissä Walmart-ketjun myymälässä.

Viime viikolla hän päätti lopettaa työt. Ennen lähtöään hän järjesti varsin ikimuistoisen näytöksen.

Juuri ennen lopettamistaan Jackson kertoi myymälän kuulutusjärjestelmän kautta, mitä mieltä hän oli esimiehensä ja kauppaketjun tavasta kohdella työntekijöitä. Poika tallensi koko kohtauksen videolle ja latasi minuutin mittaisen pätkän Facebookiin. Videota on katsottu jo 230 000 kertaa.

– Huomio, kaikki shoppailijat, työkaverit ja johtajat. Haluaisin tänään kertoa teille kaikille, että kenenkään ei pitäisi olla täällä töissä – ikinä, Jackson aloittaa.

– Pomot eivät pidä lupauksiaan. Lisäksi he saarnaavat, että välittävät työntekijöistä. Kuukautta aiemmin pomoni kuitenkin sanoi minun olevan ajanhukkaa eikä johtoporras auttanut minua mitenkään.


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jacksonin mukaan pomot yrittävät myös säästää rahaa. Hän väittää, että heiltä on leikattu etuja.

"Olen kyllästynyt tähän menoon"

Jackson kertoi kuulutuksessaan, että entiseltä kollegalta oltiin vähennetty tunnit puoleen. Aiemmin henkilö oli tehnyt täyttä työviikkoa, nyt hänellä on töitä vain osa-aikaisesti.

– Olen ollut uskollinen työntekijä yli puolitoista vuotta. Olen kyllästynyt tähän menoon, arvosteluun ja työhöni. Hittoon pomot, tämä työ ja koko Walmart, hän totesi lopuksi aplodien ja hurrausten saattelemana.

Jacksonin videota on katsottu yli 220 000 kertaa. Tuhannet ovat tykänneet päivityksestä ja kommentoineet asiaa.

Halusi tuoda työolot julki

Star Edmonton -lehden haastattelussa Jackson kertoo, että hän oli päättänyt lopettaa työnsä julkisella tavalla, sillä hän halusi nostaa esiin työskentelyolot niin Walmartissa kuin muissakin suurissa yrityksissä.

– Haluan, että ihmiset alkaisivat boikotoida sitä. Älkää kohdelko työntekijöitä ikään kuin he olisivat teidän omaisuuttanne. Ette voi vain heitellä heitä ympäriinsä.

Jackson kertoo, että monet entiset ja nykyiset Walmartin työntekijät ovat ottaneet häneen yhteyttä. Heillä on ollut työstä samanlaisia kokemuksia.

Jatkoa luvassa?

12. joulukuuta Jackson kirjoitti Facebookiin julkaisun, jonka perusteella saattaa olla odotettavissa jatkotoimenpiteitä.

– Huomio kaikki Walmartin työntekijät. Toivon kaikkien sellaisten entisten ja nykyisten Walmartin työntekijöiden ottavan minuun yhteyttä, jotka ovat sitä mieltä, että heitä on kohdeltu huonosti, ottavan minuun yhteyttä. Minulla on suunnitelma, mutta tarvitsen teidän apuanne.

Jackson ei jäänyt tyhjän päälle. Hänellä oli jo uusi työpaikka katsottuna ennen työuransa loppunäytöstä.

Walmart selvittää asiaa

Edmonton Journal -lehdelle antamassaan tiedotteessa Walmart kertoo, että se tutkii tapausta.

– Olemme tietoisia netissä kiertävässä videosta ja olemme pettyneitä, että tällaista sattuu. Kaikkien työntekijöiden ja asiakkaiden kunnioittamienn kuuluvat Walmartin ydinarvoihin.

– Tarkastelemme tätä ja hoidamme sen sisäisesti, mikäli tarve vaatii.

Lue myös:

    Uusimmat