Mainos

Kaupan kasvu jatkuu

Vähittäiskaupan myynti oli kesäkuussa kaksi prosenttia suurempi kuin samaan aikaan viime vuonna. Myös tukkukaupan myynti kasvoi. Tukkukaupan myyntimäärä oli 1,8 prosenttia suurempi kuin viime vuoden kesäkuussa.

kauppa

Vähittäiskaupassa kasvoi erityisesti tavaratalojen myynti, joka kasvoi yli neljä prosenttia. Päivittäistavarakaupan kasvu oli sijaan huomattavasti vähäisempää. Autokaupan myynti laski 1,4 prosenttia.
Tavaravalikoimaltaan laajan tukkukaupan eli yleistukkukaupan myyntimäärä oli kesäkuussa 4,2 prosenttia suurempi kuin kesäkuussa 1999. Yleistukkukaupan valikoimaan kuuluvat muun muassa elintarvikkeet, rautakauppatavarat ja tekstiilit.

Tilastokeskuksen kauppatilaston ennakkotiedoista ilmenee, että myynnin lisäksi myös kaupan maksama palkkasumma on kasvanut. Maalis-toukokuussa se oli 7 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Tukkukaupassa palkkasumman kasvu jatkui samansuuruisena kuin viime vuonna. Autokaupassa palkkasumman kasvu sen sijaan hidastui, ja oli keväällä vain 6 prosenttia. Vähittäiskaupassa palkkasumman kasvu eri toimialoilla oli nyt tasaisempaa verrattuna viime vuoden maalis-toukokuuhun. Eniten palkkasumma kasvoi rautakauppatavaroiden, maalien ja lasin vähittäiskaupassa. Näillä aloilla palkkasumma kasvoi 12 prosenttia. Elintarvikkeiden erikoistumattomassa vähittäiskaupassa ja optisen alan vähittäiskaupassa kasvu oli kaikkein hitainta, vain viiden prosentin suuruista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.