Kaunon hurja kokemus: Elin 50 päivää pelkällä valoravinnolla

Kauno Mannonen lupasi pitää esitelmän valoravinnosta. Sitä ennen miehen piti itse kokeilla, miten dieetti toimii.

Ote Kauno Mannosen kotisivuilta: Valo ja sen muodot, energiat meidän aurinkokunnassamme tulevat meille auringon kautta. Voidaan siksi sanoa, että elämme aurinko- eli valoenergialla.

Valoravinnon ajatuksena on, että ihminen voi elää ilman ruokaa. Yöllä ihminen tankkaa itseensä valoenergiaa. Kuurin aikana tulee juoda, vaikka jotkut ovat pystyneet olemaan juomattakin. Kauno Mannonen oli syömättä 50 vuorokautta.

– Meikäläistä pidetään huijarina. Eihän ihminen voi selvitä hengissä syömättä. Valoravinto edellyttää kuitenkin, että sille reissulle lähtee mukaan myös henkisesti, Kauno sanoo.

Hän ilmoittaa heti, että kyse ei ole mistään uskovaisten jutusta. Dieetti edellyttää kuitenkin meditaatiota. Ilman henkistä keskittymistä saattaa tulla ongelmia.

Valoravinnon vaikutukset

Kauno on lukenut kirjoja, joissa ihmiset kertovat kokemuksistaan ja vaikeuksistaan kuurin aikana. Kauno on aina paastonnut säännöllisesti viikon tai kaksi kerrallaan, joten valoravinnolle siirtyminen oli hänelle helppoa. Ainoa ongelma oli ympäristö.

– Vaimo oli huolissaan, ja miniä yritti kahvin avulla saada minut syömään pullaa. Sitten he päättivät, että pistetään ukko tutkimuksiin, Kauno kertoo.

Kaunolta otettiin verikokeita, ja kaikkien yllätykseksi arvot olivat hyvät tai jopa paremmat kuin ennen. Hän pystyi jättämään muun muassa verenpainelääkkeet pois.

– Olo muuttui niin keveäksi, että 50 vuoden jälkeen pystyin taas juoksemaan.

Valoravintokuurin aikana ihminen syö omia lihojaan. Kauno laihtui 16 kiloa. Hän veti itselleen painorajaksi 65 kiloa, ja siihen painon putoaminen tyssäsikin, vaikka paastoaminen jatkui.

Yhtä iso tabu kuin kuolema

Intiassa ihminen on ollut lääketieteen valvonnan alla 400 päivää ilman ruokaa. Kauno tietää myös henkilöitä, jotka ovat eläneet jo monta vuotta valoravinnon voimalla. Silti lääketieteen mielestä se on mahdotonta. Kauno toteaa, että syömättömyys on yhtä suuri tabu kuin kuolema.

– Vanha sanonta kuuluu: "Syö, syö, vai luuletko eläväsi pyhällä hengellä". Kautta aikain on siis tiedetty ihmisiä, jotka ovat eläneet pyhällä hengellä, Kauno huomauttaa.

Motiivi valoravinnon käyttämiseen ei saa Kaunon mukaan olla itsekäs. Kauno on saanut kuulla vitsejä siitä, että hänen piti panna paastoamisessa paremmaksi kuin Jeesus tai Buddha. Oikeasti tämän totuuden etsijän motiivit kumpuavat kokeilunhalusta.

– Täytyy olla vähän Jumalan hullu. Olen kokeillut tulikävelyä ja kävellyt Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitin 75-vuotiaana, Kauno kertoo.

Yksi motiivi oli tietysti se, että Kauno oli lupautunut pitää esitelmän valoravinnosta. Hän näki asiakseen kerätä aiheesta omakohtaista tietoa.

Kauno ei suosittele valoravintoon siirtymistä sellaisille henkilöille, jotka eivät ole tarkoin perehtyneet asiaan.

Studio55.fi/Anette Lehmusruusu

Kuvat: Colourbox.com, Kauno Mannonen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja