Kauniit ja rennot kesäkädet – näin teet helpon kotimanikyyrin

Kädet ovat tärkeä osa ensivaikutelmaa, sillä ne kohtaavat uuden ihmisen aina ensimmäisenä, kättelytilanteessa.

Kädet ovat tärkeä osa ihmistä, sillä ne ovat usein myös ensimmäinen asia, jotka kohtaavat uuden ihmisen. Jos et ole aikaisemmin pitänyt huolta käsistäsi ja sormistasi, nyt on hyvä aika aloittaa. Manikyyrin ei tarvitse olla hankalaa, sillä voit tehdä sen helposti myös kotona. Sen lisäksi, että hoidetut kädet näyttävät kauniilta, kynsien ja käsien hoito ja lakkaus myös suojaavat käsiä, tärkeimpiä kehonosiasi.

63 prosenttia AVAn lukijoista kertoo tekevänsä kotimanikyyrejä. Poimi vinkit ja loihdi helposti itsellesikin ihanat kesäkynnet.

– Kynnet kuluvat töissä ja kotiaskareissa, siksi niitä pitää viilata ja lakata. Lakka suojaa naarmuilta ja kosteudelta. Käsien rasvaus on tärkeää, kuiva käsien iho on kamalan näköistä. Ikähän näkyy käsistä, eletty elämä naamasta. Juhliin kynnet laitetaan huolella, sen kun voi tehdä jo edellisenä päivänä, kertoo AVAn lukija.

Moni tykkää myös ihastella kauniiksi lakattuja kynsiä. Käsien hoitoa pidetään osana itsensä hemmottelua.

– Teen käsihoidon aina silloin, kun huomaan, että kädet ovat hoidon tarpeessa – mutta valitettavasti liian pitkin väliajoin. Tarkoitus on alkaa hoitaa käsiä useammin. Olen ansainnut sen, tuumaa AVAn lukija.

Käsien hoito rentouttaa, antaa pienen tauon arkeen.

– Kynsilakkoja on kymmeniä kotona ja kimalteita, kiviä, fimoja, helmiä, konad-kuvioita, joka viikko "uudet" kynnet. Lakkaus ja käsien hoito rentouttaa!

– Kynsiä lakatessa saa hetken aikaa itselleen, tuntea itsensä naiselliseksi, toteuttaa luovuuttaan ja kokeilla jotain uutta. Kerran viikossa on hyvä jättää aikaa itselleen, jonka käytän usein kynsiä lakkaillen.

Näin teet kotimanikyyrin

Varaa valmiiksi kotimanikyyrissa tarvittavat välineet.

– Kulho tai vati, jossa on haaleaa vettä
– Vanupalloja tai -lappuja
– Kynsisakset
– Kynsiviila
– Kynsinauhatikku
– Kynsilakanpoistoaine
– Kynsinauhaöljy tai muu öljy
– Suosikkikynsilakkasi
– Tasainen alusta
– Käsivoide tai kosteusvoide

Poista vanha lakka alta

Ennen manikyyrin aloittamista on syytä irrottaa vanha kynsilakka. Älä turhaudu, vaikka lakan irrottaminen saattaa kestää. Poista huolellisesti kaikki vanhat lakat. Varmista, ettet koskettele muita ihon alueita käsillä, joissa on kynsilakanpoistoainetta.

Trimmaa kynnet

Viilaa kyntesi haluamasi pituiseksi. Muista aina viilata kynsiä ulko-osilta keskelle päin, älä koskaan toisinpäin.

Liota kädet

Liota kätesi saippuaisessa, haaleassa vedessä. Voit laittaa veteen suosikkisaippuaasi tai esimerkiksi manteliöljyä. Nauti käsien rentoutumisesta.

Kynsinauhat kuntoon

Levitä käsiisi käsirasvaa tai kynsinauhaöljyä. Voit myös käyttää oliiviöljyä. Näin kosteutat ja pehmennät kynsinauhasi. Ota kynsinauhatikku ja työnnä varovasti kynsinauhat taaksepäin. Huuhtele kynnet ja hiero kynsinauhoille kynsinauhaöljyä tai -voidetta.

Kuori kätesi

Tämä on vapaaehtoinen osuus, joka auttaa käsiäsi virkoamaan ja voimaan paremmin.

Loihdi ihanat kesäkynnet

Kuivaa sormet. Levitä kynsille pohjalakka, joka suojaa kynsiä kynsilakan väriltä, ja auttaa väriä kestämään pidempään.

Anna lakan kuivua.

Lisää värilakkaa useampi kerros, riippuen siitä, kuinka voimakkaan tuloksen haluat.

Viimeistele lakkaus päällyslakalla, joka pidentää lakan kestoa.


Lue myös:


AVA / Siiri L'Ecuyer

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat