Kauneuden ammattilainen vinkkaa: Nämä hiustuotteet jokainen tarvitsee

Riittääkö pelkkä shampoo hiuksia pestessäsi? Mitä kaikkea hiukset tarvitsevat, kun niitä kuivataan, muotoillaan ja työstetään? Keväällä 2014 Hair Bible -hiuskäsikirjan julkaiseva kauneustuottaja Mariela Sarkima vinkkaa, mitkä hiustuotteet olisi hyvä löytyä jokaisen naisen peilipöydältä ja kylpyhuoneen hyllyltä.

Tehohoitoja, erikoishoitoja, muotoiluja, työstöä, rakennetta, suoristamista, kihartamista, viimeistelyä – erilaisia hiustuotteita on vaikka millä mitalla eri tarkoituksiin. Kuitenkin must-tuotteet lähtevät aivan perusasioista.

– Ensinnäkin jokaisen tulisi omistaa kunnon shampoo ja hoitoaine. Tiedän monia, jotka sanovat etteivät käytä hoitoaineita koska ne rasvoittavat päänahkaa. Tässä kohtaa sanon, että valitse aina omalle hiustyypillesi oikea hoitoaine, meikkaaja-kampaaja Mariela Sarkima opastaa.

– Pesu ja huuhtelu ovat työpari: jos peset hiukset ainoastaan shampoolla, hius jää auki. Shampoossa on tensidejä, eli peseviä ainesosia, ja ne jättävät hiuksen suomut auki, jolloin hius on herkempi kosteudelle. Siksi on tärkeää käyttää aina hoitoainetta, joka sulkee hiussuomut tehden hiuksista sileämmät ja hoidetut.

Hoitotuotteiden lisäksi jokaiselta hiuksiaan työstävältä tulisi löytyä myös muotoilutuotteita, joilla voi työstää hiuksia esimerkiksi föönatessa. Muotovaahto on hyvä esimerkki.

– Ja jos käytät esimerkiksi rautaa hiuksia laittaessasi, lämpösuoja on tärkeä: hiukset kannattaa suojata, kun ne altistaa lämmölle, Sarkima vinkkaa.

– Tämän kaiken lisäksi olisi hyvä omistaa viimeistelytuote tai kaksi, kuten vaikkapa latvatipan ja hiuskiinteen. Jos sinulla on lyhyemmät hiukset, tarvitset hiuskiinteen lisäksi esimerkiksi vahan.

Kampaaja muistuttaa, että monet hiustuotteet ovat monitoimituotteita: ne voivat esimerkiksi hoitaa, silottaa, vahvistaa ja suojata hiuksia yhtä aikaa. Hiustenhoitotuotteiden monipuolisuus on monille tärkeää, etteivät hyllyt notkuisi puteleita toisensa perään.

– Näinhän se menee: jos markkinoille tulisi useampi 4in1 -tuote, jolla saisi Jennifer Anistonin upeat hiukset, ostaisin sen itsekin heti! Sarkima nauraa.

MTV Lifestylen vinkit:


Ota huomioon nämä hiustuotetta valitessasi:

– Ovatko hiuksesi värjätyt, vaurioituneet, normaalit, kuivat, hennot, kiharat, ohentuvat? Valitse tuote oman hiustyyppisi tai -tarpeesi mukaan.

– Ota huomioon myös vuodenajat; miten hiuksesi reagoivat ja mitä ne tarvitsevat juuri nyt?

– Ota huomioon, millainen hiuspohjasi on: onko hiuspohjasi rasvoittuva, kuiva, hilseilevä tai herkkä?

– Kärsitkö allergioista tai yliherkkyydestä?

Aivan kuten ihonhoito-, myös hiustenhoitotuotteet kehittyvät koko ajan. Täysin uusiakin tuotteita saapuu markkinoille tasaiseen tahtiin, mutta myös vanhat keinot sekä trendit nostavat usein päätään uudistetussa muodossa. Esimerkiksi hiusöljy on jälleen tullut markkinoille ja sen uskotaan syrjäyttävän käyttötottumuksissa tätä myötä hiusnaamion, joka oli vastikään kovin suosittu.

Omistatko nämä hiustuotteet?

Shampoo ja hoitoaine

– Valitse omalle hiustyypillesi tai tämän hetkisille tarpeellesi sopivat tuotteet: parhaimman tuloksen saat, kun käytät saman sarjan tuotteita.

Hoitosuihke

– Hiuksiin suihkutettava ja jätettävä tuote tuo lisähoitoa ja kiiltoa hiuksille. Hoitosuihketta voi käyttää hoitoaineen sijaan, jos hoitoaine tuntuu liian raskaalta.

Tehohoito hiuksille

– Tehohoito suojaa, kosteuttaa ja antaa ekstrahoitoa vaurioituneille ja hemmottelua kaipaaville hiuksille. Valitse tehohoito hiustesi tarpeiden mukaan.

Latvahoito tai -eliksiiri

– Levitä pieni määrä tuotetta pyyhekuivien hiusten pituuksiin ja latvoihin: tuote korjaa vaurioituneet latvat ja kaksihaaraiset.

Hiusnaamio

– Hiusnaamio on tehokas tapa kosteuttaa kuivia, käsiteltyjä ja hauraita hiuksia sekä latvoja. Tuote myös rauhoittaa ja vahvistaa vahingoittuneita hiuksia.

Hiusseerumi

– Tuote sopii erityisesti kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Tietyillä seerumilla voi myös ehkäistä ja hidastaa ennenaikaista hiustenlähtöä.

Hiusöljy

– Hiusöljyllä hiuksiin saa kiiltoa, notkeutta, vahvuutta, samalla hilliten pörröisyyttä ja raviten käsiteltyä hiusta. Seerumi on öljyä kevyempi tuote.

Hiuspuuteri

– Hiuspuuterilla voit tuuheutta hiuksia, mutta myös peittää tyvikasvun ja muotoilla otsatukkaa. Ripottele puuteria ja muotoile sormenpäillä.

Kuivashampoo

– Kiireisten päivien pelastus: kuivashampoolla saat hiukset välittömästi puhtaan tuntuisiksi. Tuotetta suihkutetaan hiustyveen.

Muotovaahto

– Muotovaahto lisää hiusten kiiltoa sekä poistaa sähköisyyttä. Tuotetta levitetään pyyhekuiviin hiuksiin.

Lämpösuoja

Lämpösuojaa käytetään muotoillessa hiuksia lämpömuotoilutuotteiden kuten suoristimen kanssa. Lämpösuoja suojaa hiuksia kuumuudelta.

Hiuslakka/kiinne

– Hiuskiinne viimeistelee kampauksen antaen kiiltoa, tukea ja pitoa.

Hiusvaha

– Hiusvaha helpottaa muotoiltavuutta, antaa hiuksille tuuheutta ja erittäin vahvan pidon. Tuotteella voi saada esimerkiksi hiuspyörteet kuriin.

Lue myös:

    Uusimmat