Katuvainen McLaren-pomo: Olin väärässä

McLarenin tallipäällikkö Martin Whitmarsh harmittelee pysähtymiskäskyn antamista Lewis Hamiltonille paalupaikkakierroksen jälkeen.

Talli käski Hamiltonia jättämään autonsa radan varteen polttoaineen käytyä vähiin, vaikka sääntöjen mukaan autoon on tankattava niin paljon bensaa, että sillä pääsee takaisin varikolle. Kilpailun tuomaristo pudotti Hamiltonin paalupaikalta viimeiseen lähtöruutuun sääntörikkomuksen takia.

- Minä tein päätöksen... olin väärässä. En odottanut sen seurauksen olevan, että lähtisimme matkaan viimeisenä, Whitmarsh myöntää Crash.netin mukaan.

Hamilton olisi päässyt matkaan paljon paremmasta asemasta, jos olisi jättänyt viimeisen aikakierroksensa kokonaan väliin.

- Jälkiviisaana olisin voinut tehdä toisenlaisen päätöksen ja hän olisi voinut tulla takaisin varikolle lämmittelykierroksen jälkeen. Suoraan sanottuna en odottanut tällaista rangaistusta, Whitmarsh myöntää.

Whitmarsh keskittyi päätöksenteossaan vain siihen sääntöpykälään, että tankissa pitää olla riittävästi bensaa litran suuruisen näytteen antamiseksi. Tankkiin jäi 1,3 litraa, mikä ei riittänyt sekä näytteen antamiseen että varikolle palaamiseen.

- Emme tienneet tarkalleen, mitä oli tapahtunut. Data kertoi meille, että tankissa oli vähemmän bensaa kuin haluaisimme emmekä tienneet, oliko data oikeassa vai väärässä. Silloin täytyy ottaa jokin näkökanta. Minä halusin antaa Lewisille mahdollisuuden olla paalulla, Whitmarsh selvitti päätöksensä taustoja ESPNF1-sivuston mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat