”Katsovat peppua, mutta kehuvat hauista” – näin miehet suhtautuvat lihaksikkaisiin naisiin

Onko treenattu, lihaksikas nainen miesten silmissä uhka vai mahdollisuus? Fitnesspäiväkirjat-tähdet kertoivat omista kokemuksistaan.

Miten miehet suhtautuvat lihaksikkaisiin naisiin? Kysyimme asiantuntijoilta – nimittäin fitnesstähdiltä itseltään.

– Nykypäivänä paremmin kuin joskus aiemmin, hyvinvointibloggaaja ja personal trainer Eevi Teittinen pohtii.

– Olen haistanut, että miehet haluavat naisessa olevan kuitenkin jotain naisellisuutta. Siinä on rajansa, kuinka lihaksikas olet – jos alat muuttumaan enemmän ”mieheksi”, silloin miehellä itsellään ei ole niin miehekäs olo: ”vitsit, että olen vahva, minä pelastan sinut, minä olen se mies”, Teittinen kuvailee.

Bikinifitnesstähti Mari Valosaari on kokenut miesten palautteen suurimmaksi osaksi erityisen suotuisana.

– Kyllähän se nähty, että miehet suhtautuvat positiivisesti. Eiväthän tietenkään kaikki tykkää, kauneus on aina katsojan silmissä. Mutta kyllä pääsääntöisesti näkisin, että miesten katseet sekä palaute treenattuja naisia kohtaan ovat positiivisia, Valosaari hymyilee.

Millaisia kehuja sitten saattaa tulla?

– Usein miehet katsovat peppua, mutta eivät tule sanomaan siitä. Mutta kommentteja tulee esimerkiksi olkapäistä ja hauiksista: ”oi, sulla on hyvä hauis, jännitä vähän, mä kokeilen!”

Salatut elämät -tähti ja bloggaaja Venla Savikuja myös kokee miesten ihailevan treenituloksia.
 
– Miehet saattavat tulla sanomaan ”vitsit, että mimmillä on habaa” tai sitten kyselevät treenituloksia. Mutta en ole ollut yöelämässä kyselemässä, mikä on menekki! Venla virnistää.

– Käyn itse niin aikaisin aamulla treenaamassa, ettei kukaan tule juttelemaan, saan olla aika rauhassa. Saan monipuolisesti kommentteja esimerkiksi blogini kautta. Lehtijutuissa saattaa tosin olla kommentteja pelkällä nimimerkillä, kuten ”kyllä naisessa pitää olla jotain, mistä ottaa kiinni”, osa taas alkaa puolustella.

Millaisen miehen silmää sitten treenattu nainen viehättää?

– Uskon, että treenaavat, samaa elämäntapaa noudattavat ajautuvat helpommin yhteen, Venla pohtii.

Myös personal trainer Nanna Koivisto komppaa tätä ajatusta.

– Lihaksikkaat miehet suhtautuvat lihaksikkaisiin naisiin suopeammin. Totta kai se on se elämäntyyli, joka puhuttelee toista sukupuolta, Nanna pohtii.

– Jos haluaa bilettää baarissa, yleensä sieltä löytää sellaisen samanlaisen henkilön rinnalleen. Jos taas haluaa käydä salilla, yleensä kumppanikseen löytää salilla käyvän henkilön. Nämä menevät aina vähän yks yhteen.

– En tiedä, mitä baarissa mies ajattelee lihaksikkaasta naisesta, eikä sillä ole sinänsä mitään väliä, Nanna nauraa.

 

Kaipaatko treeni-inspiraatiota? Katso fitnesstähtien vinkit!

Eevin käsitreeni:

Marin pakaratreeni:

Venlan ulkotreeni:

Nannan treeni ulkomailla:

Fitnesspäiväkirjat maanantaisin AVAlla kello 21.00.

Lue myös:

    Uusimmat