Mainos

Katsojien rakastama Anthony Bourdain valloitti maailman erikoisella tyylillään: ”Uniikki tarinankertoja”

1:05

Anthony Bourdain sai urallaan useita palkintoja televisiosarjoistaan. Rempseästä asenteestaan tunnetulla kokilla oli omien sanojensa mukaan yksinkertainen lähestymistapa ruokaan ja erilaisiin kulttuureihin.

VIDEO: Silminnähden järkyttynyt CNN:n toimittaja kertoi traagisen kuolinsyyn uutislähetyksessä

Yhdysvaltalainen kokki, kirjailija ja televisiopersoona Anthony Bourdain, 61, on kuollut. CNN:n mukaan Bourdain löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan Ranskassa, missä hän oli kuvausmatkalla. 

Bourdain valloitti maailman ensin keittiössä ja myöhemmin televisiossa. CNN kuvailee Bourdainin muuttaneen ihmisten tapaa ajatella ruuasta, matkailusta ja kulttuureista. Hän toi esiin vähemmistöjä ja kampanjoi sen puolesta, että ravintola-alalla olisi oikeudenmukaiset ja turvalliset työskentelyolosuhteet.

– Hänen seikkailunhalunsa, uudet ystävät, hyvä ruoka ja juoma sekä uskomattomat tarinat ympäri maailman tekivät hänestä uniikin tarinankertojan. Hänen kykynsä eivät lakanneet yllättämästä meitä ja tulemme kaipaamaan häntä suuresti, CNN:n tiedotteessa kerrotaan.


Bourdain nousi julkisuuteen 2000-luvun taitteessa. Hän kirjoitti vuonna 1999 New Yorkeriin artikkelin otsikolla Don’t Eat Before Reading This, joka laajeni seuraavana vuonna Kitchen Confidential: mestarikokin tunnustuksia -teokseksi. Kirjasta tuli maailmanlaajuinen myyntimenestys.

Pian Bourdain sai oman televisio-ohjelmansa ja voitti muun muassa kaksi arvostettua Emmy-palkintoa. Bourdain vieraili työnsä puolesta myös Suomessa tammikuussa 2012, kun hän kuvasi jakson ohjelmaansa Anthony Bourdain maailmalla.

Eräässä palkintopuheessaan Bourdain kuvaili menestyksensä salaisuudeksi yksinkertaisuuden.

– Kysymme erittäin yksinkertaisia kysymyksiä: Mikä tekee sinut onnelliseksi? Mitä syöt? Mitä tykkäät kokata? Matkustamme ympäri maailman näiden kysymysten kanssa ja meillä on ollut tapana saada mitä ihmeellisimpiä vastauksia, mies kuvaili.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja