Mainos

Jussi Heikelä muistelee kohtaamistaan Anthony Bourdainin kanssa: ”Hän oli aluksi aika varautunut ja hiljainen”

1:05

Jussi Heikelä muistelee lämmöllä kohtaamistaan edesmenneen Anthony Bourdainin kanssa.

VIDEO: Silminnähden järkyttynyt CNN:n toimittaja kertoi traagisen kuolinsyyn uutislähetyksessä

Yhdysvaltalainen kokki, kirjailija ja televisiopersoona Anthony Bourdain, 61, on kuollut. Bourdain löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan Ranskassa, missä hän oli kuvausmatkalla.

Jussi Heikelä tapasi Bourdainin vuonna 2012, kun mies vieraili Suomessa Anthony Bourdain maailmalla -ohjelmansa kuvauksien tiimoilta. Bourdain piipahti tuolloin Radio Rockin suorassa lähetyksessä.

Heikelän mukaan Bourdain saapui Suomeen todella pienen kuvausryhmän kanssa eikä vaatinut vierailullaan minkäänlaista erikoiskohtelua.

– Hän oli aluksi aika varautunut ja hiljainen, katseli menoa pöydän takaa. Mutta sitten, kun juttu alkoi luistaa, hän innostui ja oli todella välitön. Hän oli hirveän teeskentelemätön, eikä yrittänyt amerikkalaiseen tapaan pitää tilannetta mitenkään yllä, Heikelä kuvailee tähteä.

Radio-ohjelman aikana kuulijat soittivat studioon ja ehdottivat paikkoja, joihin Bourdain voisi mennä vierailemaan. Heikelä kertoo, ettei maailmantähteä kiinnostanut Järvi-Suomen mökit tai postikorttimaisemat, vaan aitous.

– Sain jälkikäteen hirveästi palautetta, että ohjelma antoi Suomesta tosi ankean kuvan, mutta se oli tarkoituskin. He totesivat vain, että haluamme mieluummin alkoholistimummon, joka tekee meille kännissä ruokaa, Heikelä muistelee nauraen.

Heikelä otti uutisen Bourdanin kuolemasta vastaan surullisena.

– Suurta haaskausta. Kerta toisensa jälkeen, kun tulee tällaisia uutisia, missä joku ihmisten rakastama hahmo, jolla on ihmisiä ympärillään varmasti enemmän kuin ehtii näkemään, päätyy tällaiseen ratkaisuun, mies huokaa.

– Todistaa, kuinka herkkä ihmisen psyyke on ja sen, kuinka vähän tiedämme toisesta. Vaikka ulkopäin kaikki näyttäisi olevan hyvin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja