Katso video: Huawein uusin älypuhelin punnitsee vaikka appelsiinisi

Huawei loksautti monen paikalla olijan suun auki tänään Berliinissä järjestetyssä lanseeraustilaisuudessa. Yhtiön uusin lippulaiva Mate S osaa nimittäin punnita tavaroita.

Kyseessä on force touch -tekniikka, joka rekisteröi voimakkaamman kosketusnäytön painalluksen. Ominaisuutta hyödynnetään puhelimessa esimerkiksi valokuvien suurentamisessa.

Tilaisuudessa demottiin videolla, kuinka puhelin tunnisti sen päälle lasketun appelsiinin ja kertoi hedelmän painon.

Force touch ei kuitenkaan tule ensimmäisiin Mate S -malleihin, jotka saapuvat myyntiin Suomessakin syyskuun aikana. Myöhemmin tänä vuonna on luvassa kalliimpi, 128 gigan muistilla varustettu malliversio josta force touch löytyy.

Huawei Mate S:n perusversio tulee myyntiin 32 gigatavun tallennusmuistilla titaaninharmaana ja samppanjanvärisenä 649 euron hintaan. Kalliiimmassa, 699 euron mallissa on 64 gigatavun tallennustila.

Mate S on aavistuksen kaareva älypuhelin, jossa on 5,5-tuumainen full hd -näyttö. Laitteen takapuolella on uudistettu sormenjälkisensori, jota voi käyttää myös kuvien selaamiseen. Sormen vieritys sensorin päällä liikuttaa kuvia näytöllä vasemmalle tai oikealle. Sensorista voi myös vastata puheluihin.

Takakamerassa on 13 megapikseliä ja sen ohjelmistoa on uusittu uudenlaisella manuaalisella kuvaustilalla. Selfie-kamerassa megapikseleitä on kahdeksan. Kuvan voi napata sormenjälkisensoria painamalla.

Katso videolta lisää Huawein uutuudesta!

Lue myös:

    Uusimmat