Katso lista: Tässä ovat 10 terveellisintä kaljaa

Pelkäätkö oluen mukanaan tuomia kaloreita? Ensi kerralla olutostoksille mennessäsi yritä kiinnittää huomiota kunkin oluen sisältämiin kaloripitoisuuksiin. Listasimme alle 10 maailman kevyintä olutmerkkiä.

Nipistä juomistasi kaloreista muutama pois, ja vaihda olutmerkki kevyempään. Kaikkia alla olevia oluita ei Suomesta välttämättä löydy, mutta kiinnittämällä huomiota juoman pitoisuuksiin voit todella säästää kaloreissa ja kiloissa.

Alla ilmoitetut määrät koskevat yhtä pullollista juomaa:

Yuengling Light Lager

Tämä täyteläiset aromit omaava lager-olut sisältää myös matalat määrät hiilihydraatteja kuitenkaan mausta tinkimättä. Kevyemmän klassikko-oluen ystäville tämä on loistava valinta.

Alkoholipitoisuus: 3,8 %

Kalorit: 99 kcal

Hiilihydraatit: 9 grammaa

New Planet 3R Raspberry Ale

Tämä olut sopii myös painoaan tarkkaileville keliaakikoille, sillä se on valmistettu maissia apuna käyttäen. Vadelman aromeja yhdistelevä olut tarjoaa juojalleen myös ylimääräistä suojaa vadelman antioksidanteista.

Alkoholipitoisuus: 5 %

Kalorit: 160 kcal

Hiilihydraatit: 17 grammaa

Abita Puple Haze

Olut on väriltään hieman purppuraan vivahtavaa, sillä se on onnistuttu panemaan aitojen vadelmien kanssa. Oluen maku ei ole laisinkaan kitkerä, vaan maku lähentelee pehmeän marjaisaa aromimaailmaa.

Alkoholipitoisuus: 4,2%

Kalorit: 145 kcal

Hiilihydraatit: 11 grammaa

Left Hand Good Juju

Tuoreen inkiväärin makua on havaittavissa tätä olutta maistellessaan. Ainutlaatuinen olutlaatu yhdistelee maussaan myös muita erikoisia yrttejä, ja olut sopiikin täyteläistä aromia toivoville painontarkkailijoille.

Alkoholipitoisuus: 4,5%

Kalorit: 131 kcal

Hiilihydraatit: 12,1 grammaa

Guinness Draught

Tunnettu irlantilainen tumma olut on yllättävän kevyt, eikä sen keveyttä uskoisi maun perusteella! Tämä supertumma herkkuolut on myös matalahiilihydraattinen.

Alkoholipitoisuus: 4 %

Kalorit: 126 kcal

Hiilihydraatit: 10 grammaa

Sam Adam's Light Lager

Kevyen mutta merkilleen ominaisen oluen valmistus on poikkeuksetta haastavaa panimoille. Sam Adam's Light Lager kuitenkin onnistuu tässä erinomaisesti, ja se tarjoilee täyteläisen maun kevyemmin kalorein.

Alkoholipitoisuus: 4 %

Kalorit: 119 kcal

Hiilihydraatit: 9,7 grammaa

New Belgium Blue Paddle

Terveellinen mutta maukas olut on myös tämä: se yhdistelee hedelmäistä ja yrttistä makumaailmaa, ja sen jälkimaku on hienon kitkerä.

Alkoholipitoisuus: 4,8 %

Kalorit: 145 kcal

Hiilihydraatit: 14 grammaa

Butte Creek Organic India Pale Ale

Täysin ilman haitallisia torjunta-aineita valmistettu olut maistuu mainiolta ja ei myöskään turvota vyötäröä kuten muut kaloripitoisemmat sukulaisensa. Lisäksi se sisältää ennätysvähän hiilareita.

Alkoholipitoisuus: 6,4 %

Kalorit: 201 kcal

Hiilihydraatit: 1,9 grammaa

Sierra Nevada Pale Ale

Palkintojakin kahminut olut erottuu massasta hienoisella appelsiininkukan maulla ja tuoksullaan.

Alkoholipitoisuus: 5,6 %

Kalorit: 175 kcal

Hiilihydraatit: 14,1 grammaa

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja