Katri Niskasen pukuja nähdään ennätyksellinen määrä Linnan juhlissa

Muotisuunnittelija Katri Niskanen suunnittelee vuonna 2012 ennätykselliset kymmenen asua Linnan juhliin. Naisellisia asuja kantavat yllään muun muassa Riikka Manner, Sanna Lauslahti ja Maija Saari.

Vuonna 2011 itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin Linnaan seitsemän asua suunnitellutKatri Niskanen laittaa tänä vuonna paremmaksi. Jos naisella oli viime vuonna muutama viikko ennen h-hetkeä, 6. joulukuuta kiirus, ei tänä vuonna ole varmasti aikaa hengähtää.

– Tänä vuonna minulta on tulossa kymmenen pukua! Tämä alkaa olla maksimi: enempää en voi tehdä tällä aikataululla. Kiireitä on siis ollut viimeiset pari viikkoa. Kaikki tilaukset tulevat yleensä kovin myöhään. Kokonaistyöstö saa kestää vain noin kolme viikkoa ja kaikki pitää tehdä siinä ajassa. Varsinkin loppupäässä sovitukset kasaantuvat, kiireistä huolimatta hyväntuulinen Niskanen kertoo.

Osaa asiakkaistaan Niskanen ei saa paljastaa, mutta muutaman hän mainitsee.

– Teen puvun europarlamentaarikko Riikka Mannerille, kansanedustaja Sanna Lauslahdelle, jalkapallomaajoukkueen kapteeni Maija Saarelle ja muutamalle taiteilijalle, kuten esimerkiksi kuvataiteilija ja taidemaalari Paula Puoskarille. Kaikki kymmenen asua ovat erilaisia ja niiden kantajat eri tyyppisiä persoonia, se on tosi kiva.

Mitään viime vuoden Angry Birds -asun kaltaista luomusta ei taideta kuitenkaan nähdä tämän vuoden kutsuilla.

– Se tietenkin riippuu aina asiakkaista, että millaisia pukuja minäkin vuonna tehdään. Mitään spektaakkelia, jos näin voi sanoa, ei kuitenkaan ole tulossa, Niskanen hymyilee.

Mustaa, kultaa, petroolinsinistä ja pitsiä!

Niskanen veikkaa, että tänä vuonna Linnan juhlissa tullaan näkemään erityisesti mustaa, kultaa ja petroolinsinisen sävyjä ja paljon pitsiä. Hänen omissa asuissaan näkee taiteilijan omaleimainen kädenjälki: mielenkiintoiset leikkaukset, kokonaisuuteen käytetyt työtunnit ja muotoa tuovat laskokset.

Mitä muita Niskasen kymmenessä puvussa nähdään? Ainakin helmikirjailuja ja paljettiyksityiskohtia!

– Kaikki ei ole samasta muotista, vaikka suunnittelija onkin sama. Kaikissa puvuissa on aina jotain omaa. Ne on tehty tietylle persoonalle.

Muistellessaan viime vuoden Linnan juhlia Niskanen nostaa esille lempilapsensa, mediassa illan kuningattaren tittelin vieneen Jenni Vartiaisen asun.

– Se oli yksi sellaisista, joka on jäänyt mieleen vahvasti, ja jota tykkäsin työstää. Sain tehdä täysin oman visioni mukaan ja pitää kiinni voimakkaasta värimaailmasta. Puku oli vahva ja näyttävä. Vapaiden käsien saaminen oli hieno luottamuksenosoitus Jenniltä. Olemme toisaalta tehneet paljon töitä yhdessä. Puku oli minulta, mutta Jenni oli kuitenkin illan kuningatar, en minä. Olisi hassua miettiä asuja niin, että ennakkoon yrittäisi suunnitella "kuningattaren pukua".

Tänäkin vuonna Niskanen siis keskittyy persoonallisten asujen luomiseen, ei siihen, että joku niistä veisi näyttävimmän asun tittelin.

Lue myös:


AVA

Teksti: Jenni Junkala

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja