Mainos

Katjan suunnitelma: Patolantie

Tilavassa kaksiossa on loistava pohja! Juuri sellainen avara ja käytännöllinen ratkaisu, minkä itse haluaisin etsiessäni tuon kokoista kotia. Suuri olohuone, johon mahtuu ruokailuryhmä, tilava makuuhuone (johon voi sijoittaa esimerkiksi työpisteen) ja tilava kylpyhuone (johon sopii täysimittainen pesutorni). Myös asunnon parveke on kookas, eikä vastapäätä ole heti toisen asunnon ikkunat.

Asunto on nuhruisessa kunnossa ja omistaja haluaa nyt myydä sen pois tarpeettomana. Päällä olevat vuokralaiset ovat lähdössä viikon kuluttua ja se helpottaa stailauksen ja remontin tekemistä.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy lattian kuntoon. Parketti kaipaa kipeästi hiomista ja tapetit olisi syytä uusia raikkaan kokonaisvaikutelman luomiseksi. Suurin työ on kuitenkin mielestäni keittokomerossa.

Keittokomeron lattiassa on tummanruskea muovimatto. Punainen liesi on vanha ja jostakin syystä matalampi kuin ympäröivät tasot. Takaa näkyy ikävästi laatoittamatonta seinää. Kaapistojen ovet ovat kuluneen näköiset, kuivauskaapin ritilät huonokuntoiset ja jääkaappi-pakastin -yhdistelmän alla oleva levy jyrsitty reunoistaan. Liekö jollain vuokralaisella ollut marsu lemmikkinä…

Asunnon pesutiloina on alkuperäisessä kunnossa oleva elementtikylpyhuone, jonka seinissä on tummanruskeat laatat ja lattiassa synkän värinen muovimatto. Onkohan noihin hanamalleihin on saatavissa varaosia…

Päätän aloittaa asunnon myyntikuntoon saattamisen tapettien poistamisella, jonka jälkeen asunnon kaikki seinät tasoitellaan ja maalataan Tikkurilan maalarinvalkoisella puolikiiltävällä sisustusmaalilla. Parketti hiotaan ja lakataan. Keittokomeron väliovi varastoidaan, koska tarpeettomana se tukkii tilaa. Lattiaan asennetaan tummanruskea laminaatti. Tilan värimaailman valitsen suoraan välitilalaatoituksesta; tumman ruskea ja valkoinen. Kaapinovet maalataan valkoiseksi ja vetimet uusitaan. Hankitaan valkoinen (vähän käytetty) liesi ja uudet kuivauskaapin ritilät. Valkoiset, malamiinitasot uusitaan massiivipuu-tasoiksi, jotka käsitellään tumman ruskeiksi.

Sisustusväreiksi valitsen valkoisen, ruskean ja turkoosin, mikä raikastaa tummaa ruskeaa mukavasti. Kylpyhuoneessa ei muutoksia tehdä. Myyntikuntoon sitä somistetaan valkoisilla ja turkooseilla tekstiileillä ja pikkutavaroilla. Palanut lamppu vaihdetaan.

Parveketta somistetaan lyhdyin, koska myyntiaika on talvi. Parvekkeen ikkunan eteen valitsin pyöreän ruokapöydän ja keveät tuolit. Ryhmä kootaan maton avulla. Huoneen perälle asetetaan sohvaryhmä, jota pehmennetään tyynyjen ja maton avulla. Tilaan tuodaan pöytävalaisimia ja jalkalamppuja luomaan tunnelmallista valoa.

Makuuhuoneeseen pedataan kauniisti parivuode, joka luo ostajalle kuvan tilan mittasuhteista. Lisäksi tilaan tuodaan yöpöytä, matto, tuoli ja muutamia valaisimia.

Toivotan Tealle, maailmanmatkaajalle, onnellisia hetkiä uudessa kodissa Kalliossa!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.