Mainos

Katjan suunnitelma: Kruununkuja

Kohde on hyvin samantapainen kuin aiemmin stailaamani kohde Ansatiellä. Selkeä lapsiperheen asunto, jossa makuuhuoneita on jopa neljä kappaletta! Taloyhtiön pihassa on kaksi leikkipaikkaa ja jokaisella huoneistolla on oma suojaisa piha.

Olohuoneen tyyli on jäänyt valitettavasti parinkymmenen vuoden taakse. Kohde kaipaa siis päivitystä – ja raikastusta. Voimakkaan siniset tapetit saavat lähteä, samoin kuin kattokruunut ja raskaat, kultakehyksiset taulut. Parketti on ikäisekseen loistavassa kunnossa. Siniharmaa seinäväri, johon myös verhot on sävytetty, saa jäädä. Tapettiseinät maalataan raikkaan valkoisella Tikkurilan silkinhimmeällä sisämaalilla, sävy F497. Tilaa täydennetään Ikean skandinaavisilla nojatuoleilla, pöydillä ja valaisimilla.

Ruokailutilaa ja keittiötä raikastetaan samoin maalaamalla seinät Tikkurilan sävyllä F497. Kirjavat verhot vaihdetaan yksivärisiin ja pöytäliinan sijaan pöydälle tuodaan luonnonvalkoiset tabletit. Kaunis lasikupuinen kattovalaisin on Ikean valikoimasta.

Nurmikko leikataan ja terassilta poistetaan erinäiset tavarat huolitellun yleisvaikutelman luomiseksi.

Kolmeen makuuhuoneeseen asennetaan muovimaton päälle parketin sävyinen laminaatti. Huoneista poistetaan nuhraantuneet tapetit ja seinät maalataan samaisella F497-sävyllä. Näihin kolmeen huoneeseen ripustetaan jokaiseen suurikukkainen verho. Yksi huone sisustetaan beigen-sävyisin-, toinen punaisin ja kolmas sinisin tekstiilein, verhokankaan innoittamana. Kahteen huoneista tuodaan vuode ja työpöytä Iskusta, kolmas sisustetaan työhuoneeksi olemassa olevin huonekaluin.

Vanhempien makuuhuone tyhjennetään tilaa tukkivista säilytyskalusteista. Vuode pedataan kauniisti Maisan rakkaan harrastuksen – tilkkutöiden – ”hedelmillä”. Vuoteen molemmille puolille tuodaan tummat yöpöydät sekä kauniit valaisimet ryhdittämään tilaa. Sängynpäädyn päälle laitetaan beige torkkupeite ja lattialle upottavia mattoja Iskusta pehmentämään tilaa. Huone maalataan valkoisella, silkinhimmeällä maalilla.

Kahdesta kohtaa huoneistosta poistetaan katonrajassa olevia kaappeja tilantunnun lisäämiseksi.

Pieni wc kaipaa päivitystä. Lattia ja seinät, 120cm korkeuteen asti, laatoitetaan Marazzin valikoimaan kuuluvin laatoin. Lattiaan tulee Easy Beige 10x10 ja seiniin valkoinen mattapintainen 20x20 –laatta. Seinien yläosa maalataan Tikkurilan silkinhimmeällä maalilla, sävy F497, joka on hieman nk. maalarinvalkoista vaaleampi sävy. Myös vesikalusteet uusitaan. Wc:n remontti vaatii putki- ja sähköasentajan käynnit. Sähköasentaja vaihtaa samalla myös toimimattoman saunankiukaan uuteen.

Kohteen kaikki matot ovat Iskusta, muut tekstiilit Ikean valikoimasta, suurikukkainen verhokangas Les Tissus Colbertista. Valaisimet Ikea, kalusteet Isku ja Ikea. WC-kalusteet AQUARIUS. Stailauksessa käytetyt käsityöt ovat Maisan itse (myyntiin) tekemiä. Niillä luodaan tähän asuntoon persoonallinen loppusilaus.

Kiitokset:
ISKU
IKEA
Tikkurila
Jusmar Oy
Les Tissus Colbert
AQUARIUS

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.