Kati keskellä lentokaaosta Helsinki-Vantaalla – kummallista kyllä, valitusta ei kuulu: "Tuntuu, että vähän kaikki lennot myöhässä"

Kati Sunilan oli määrä lentää tänään iltayhdeksän tienoilla kotiinsa Ouluun Helsinki-Vantaan lentokentältä. Takana on pitkä päivä, jonka aikana Sunila oli jo matkustanut Intian Delhistä Suomeen ja odotellut tuntikausia lentonsa lähtöä.

Nyt lähtö Ouluun on kuitenkin viivästynyt. Syyksi on ilmoitettu saapuvat lennot. Sunilan kotimatkan oli määrä lähteä tänään kello 20.45, mutta sen lähtöä on lykätty kello 23.15 saakka.

– Tuntuu, että melkein kaikki lennot ovat olleet myöhässä, mutta en ole kuullut valittamista, Sunila kertoo ja kuvailee tunnelmaa rauhalliseksi.

– Käy sellainen pettynyt olo. Toisaalta tässä on sellainen, ettei mitään voi. Pitää vain kärsivällisesti odottaa, että tästä joskus päästään lähtemään.

Kymmenet lennot ovat tänään myöhästyneet Helsinki-Vantaalla jäisen sään takia. Lisäksi liikenteeseen voi jonkin verran vaikuttaa alkuillan ongelmat Iso-Britannian Gatwickin lentokentällä.

Kahvila sulki ovet

Lennon myöhästymisen takia matkustajat ovat saaneet ruokakuponkeja. 

Sunila hieman harmittelee, että eräs kahviloista päätti sulkea ovensa jo kello 23. Asiakkaat ohjattiin toiseen paikkaan. 

– Tämä on Suomessa niin jäykkää. Muualla maailmalla haettaisiin lisää ruokaa toisista kahvikoilsta, kun ihmisiä jonottamassa, Sunila pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat