Mainos

Katharine Hepburn kuollut

Näyttelijä Katharine Hepburn on kuollut 96-vuotiaana.

Hollywoodin kirkkaimpiin tähtiin kuulunut Katharine Hepburn on kuollut.

Hepburn menehtyi eilen kotonaan Connecticutissa. Vuonna 1907 syntynyt Hepburn sairasti Parkinsonin tautia ja oli viime vuosina useaan otteeseen sairaalahoidossa.

Ura jatkui 1990-luvulle asti

Hollywood-legenda voitti urallaan neljä Oscar-palkintoa ja oli ehdolla 12 kertaa.

Hepburnin ura valkokankaalla alkoi 1930-luvun alussa ja jatkui 1990-luvun puoliväliin saakka. Hänen tunnetuimpia elokuviaan ovat muun muassa Afrikan kuningatar (1951), Arvaa kuka tulee päivälliselle (1967) ja Kultalampi (1981).

Upean uran elokuvanäyttelijättärenä luonut näyttelijätär Katharine Hepburn oli oman aikansa poikkeus elokuvatähtenä - Hollywoodin pinnallisuutta halveksiva älykkö, jonka ura valkokankaalla oli myös pitkä.

Käheä-ääninen ja luiseva Hepburn ei ollut aikansa tyypillinen filmitähtikaunotar. Vaikka hän poikkesi 30-luvun naisihanteesta, hän loi silti poikkeuksellisen menestyksekkään uran. Hepburn erottuikin persoonallisuudellaan. Hän oli eloisa komedienne, joka muistetaan rooleistaan teräväkielisenä seurapiirikaunottarena tai neuvokkaana poikatyttönä.

Käänne Hepburnin uralla oli toisen tähden -filminäyttelijä Spencer Tracyn kohtaaminen. He näyttelivät yhdessä monessa parisuhdekomediassa, joista tuli Hollywoodin klassikoita. Vaikka Hepburnilla oli suhde naimisissa olevaan Tracyyn vuosikymmenien ajan , Hollywoodin juorutoimittajat jättivät suhteen rauhaan.

(MTV3-AFP)

(Seitsemän uutiset 30.06.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.